Ercan Aktan: ‘Binalara izolatör ve otopark şartı koşacağız’

DEVA Partisi İzmit Belediye Başkan Adayı Ercan Aktan, Nokta TV ekranlarında konuştu. Aktan, “Belediye başkanı olduğum zaman yeni yapılacak binalara izolatör ve otopark şartı koşacağız” dedi.

Ercan Aktan: ‘Binalara izolatör ve otopark şartı koşacağız’

Seçim için geri sayım başladı. 31 mart pazar günü Kocaeli’de, 669 alanda kurulacak 4 bin 739 sandıkta 1 milyon 533 bin 380 seçmen oy kullanmaya hazırlanıyor. Sandık başına gidecek olan seçmen kentlerini 5 sene boyunca emanet edecek yöneticileri belirleyecek.

KONUĞUMUZ ERCAN AKTAN

Siyasi partiler çalışmalarını sürdürürken ilimizin en çok seyredilen kanalı Nokta TV belediye başkan adaylarını ağırlamaya devam ediyor. Ebru Şimşek’in sunduğu ‘Seçime Doğru’ programının bugünkü konuğu DEVA Partisi İzmit Belediye Başkan Adayı Ercan Aktan oldu.

“İNSANİ TEMEL ALTYAPILAR…”

Belediye Başkan Adayı Aktan, seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aktan ilk olarak, “DEVA Partisi kuruluşundan bu yana özgürlük, adalet ilkeleri ile yoluna devam ediyor. İnsani temel altyapıları barındırıyor.

“BUGÜNÜN VE GELECEĞİN PARTİSİYİZ”

DEVA Partisi hem bugünün hem geleceğin vizyoner bir partisi. Eğitim, ekonomi ve adalet mekanizmasını baz alan bir parti politikamız var. Bunları çözdüğümüz zaman ülkemiz daha refah olacak” dedi.

“AKLIMIZDAN GEÇİRMİYORDUK”

İzmit’in sorunlarını tespit ettiğini dile getiren Ercan Aktan, “İzmit ülkemizin en kıymetli ve riskli ilçelerinden biri. Deprem diye bir gerçeğimiz var. İlçemizin ve hatta ilimizin en büyük eksikliği depreme hazırlık. 6 Şubat depremi olmadan önce ‘99 depremini geçirmiştik’ diye aklımızdan geçirmiyorduk.

“YENİLENME YAVAŞ İLERLİYOR”

6 şubat depreminden sonra çalışmalar başladı. Risk analizleri yapıldı. Altyapımız bu yüzden sıfır. Karabaş’tan, Cedit’e kadar tüm mahallelerimizdeki vatandaşlarımız ile iletişim kurduk. Ve yenilenmenin çok yavaş ilerlediğini gördük.

“FİKİRDE BULUNMUŞTUM”

Biz İzmit Belediye başkanı olunca, ilk yapacağımız proje kısa, uzun ve orta vadeli depremi halkımızın zihnine işleyip onları bu gerçeğe hazırlamak. 2019 yılında bir seçim oldu. O sırada bir siyasi geçmişim yoktu. O zaman şu an şehri yönetenlere ben naçizane bir fikirde bulunmuştum.

“YAPTILAR, TEŞEKKÜR EDERİM AMA…”

İzmit merkez mahallelerinin altyapısı ve aydınlatması sıfır. ‘Merkezdeki 7 mahallenin altyapısını elden geçirin. Aydınlatma sistemini değiştirin’ dedim. Yaptılar, teşekkür ediyorum. Ancak sadece Yeni Cuma ile Leyla Atakan Caddesi arasındaki sokaklara yaptılar.

“GÜNLÜK POLİTİKALAR İLE ŞEHRİ YÖNETİYORLAR”

Pankartlara şunu yazmışlardı: “15 gün içerisinde mahallelerimizi onardık.” Ya arkadaş 15 günde bir mahalle yapıyorsanız diğer sokakları neden yapmadınız? Plansız bir şekilde, günlük politikalar ile şehri yönetiyorlar. Bundan sonra da öyle olacak. Bu durum benim siyasete girmemde etkili olmuştur.

“KÖYLERİMİZ ATIL DURUMDA”

İzmit Belediyesi merkezden ibaret değil. Merkez mahallelerde altyapı ve otopark sorunu var. Gençlerin sosyal aktivitileri yapacağı yerler yok. Köylerimiz ise atıl durumda. Artık üretmiyorlar. 18 bin 740 metrekarelik bir alana sahip İzmit. Ve Kandıra gibi devasa toprakları olan bir komşumuz var.

“KÖYLÜLERİMİZİ ZENGİN EDECEĞİZ”

Bir milleti yok etmek istiyorsanız tarımı ellerinden alırsanız. Ama Kocaeli’de artık doğru düzgün bir şey üretilmiyor. Her şeyi dışardan alıyoruz. Köylerimizin tamamında tarım yok artık. Yok oldu. 50 köyümüzün tamamında bir kooperatifleşme kuracağız. Kaynakları birleştirip üretim mekanizması kurmak istiyoruz. Amacımız köylerimizi ve köylülerimizi zengin etmek. Atatürk’ün ‘Köylü milletin efendisi’ sözü çok önemlidir.

“İZMİT VE KANDIRA SINIRINA HAL AÇACAĞIZ”

Çiftçi Gelişim Merkezleri kurarak çiftçilerimize eğitim vereceğiz. Ve gençlerimizi tarım konusunda bilinçlendireceğiz. Bunu İzmit’te yaparsak civarımızdaki herkesi doyurabiliriz. Köylerimizi fabrika gibi çalıştıracağız. İzmit ile Kandıra sınırında bir hal açmayı planlıyoruz. Burada halkımızı ucuz bir şekilde doyuracağız.

BİNALARA İZOLATÖR VE OTOPARK ŞARTI

Belediye başkanı olunca İzmit’te yapılan olan binalara izolatör sistemi şartı koyacağız. Aynı zamanda otopark sorunu da çok büyük bir sorun. Başkan olursam bundan sonra yapılacak olan binaların alt katlarına 2 ya da 3 katlı otopark yapmalarını isteyeceğiz. Ve izolatör sistemleri ile binaları güvence altına alacağız.

“HÜKÜMETE SARI KART GÖSTERMEK GEREKİYOR”

Ülke olarak ekonomik zorluklardan geçiyoruz. Ve seçmenin bu yerel seçimlerde hükümete sarı kart göstermesi gerekiyor. Halkımızın iktidara bir uyarı vermesi gerekiyor. Uyarı vermezlerse seçimden sonra ekonomik zorluklar katlanarak artacaktır.

“HERKESİ DÜŞÜNDÜK”

İzmit Belediyesi başkan adayı olarak vatandaşlarımızın refah seviyesini arttırmak için birçok projemiz var. Kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız, hayvanlarımızın hepsini düşündük. İzmit Belediyesi sokak hayvanları için yer tahsis ettik diyor ama nerde?

HAYVANLAR İÇİN DENETİM KOORDİNASYON MERKEZİ

Benim çocuğuma sokak köpekleri saldırdı. Yanında ben olmasam ne olacaktı düşünmek bile istemiyorum. İlk olarak hayvan kimlik tanımlama sistemimiz olmalı. Sokakta hayvanlara bakılacak polikinlikler olmalı. Bir Denetim Koordinasyon Merkezimiz olmalı. Bu merkez başıboş hayvanları belirleyecek. Doğada hayvanlarımız için barınma alanları olmalı.

HÜRRİYET’İ ELEŞTİRDİ

Mevcut İzmit Belediye Başkanı okulların önünde çocuklara kek ve süt dağıtıyor. Bayram değil, seyran değil hayırdır derler adama. Burada okuldaki öğrenciler üzerinden mağduriyet yaratıyor. Biz çocuklarımıza bir kart tahsis edeceğiz. Kendi fabrikamızda yaptığımız kaliteli yemekleri okul kantinine göndereceğiz ve onlar oradan kart ile alacak. Sosyal belediyecilik budur.

“ANNE KART UYGULAMASI”

0-3 yaş arası bebeklerimizin bakımını karşılayacak anne kart uygulaması başlatacağız. Tespit edilen emeklilerimiz için ise her 2 ayda bir asgari ücrete denk gelen bir yardım yapacağız. DEVA Partisi hükümete geldiği zaman ekonomiyi rayına oturtana kadar bu yardımı yapacağız.

“İZMİTLİNİN 1 AY İÇİNDE 500 BİNİ ÇÖP OLUYOR”

İzmit Belediyesi sürekli mesaj atıyor. Biz de sms almak istiyoruz dedik. Bize ‘200 bin mesajı 14 bin 500’e size veririz’ dediler. İzmitliler bir baksın belediye tarafından kendilerine kaç mesaj atmış. Takriben 30-35 mesaj gelmiştir bir kişiye. Ortalama her mesaj 270 bin kişiye gidiyor. 1 ay içerisinde 500 bin lira çöp oluyor.

“OY ORANINI VE MAKAMLARI DÜŞÜNMÜYORUZ”

Biz DEVA Partisi olarak alacağımız oy oranını ve makamları düşünmüyoruz. Tek düşüncemiz halkın menfaati. Halkı savunmak için siyaset yapıyoruz. İlk defa halkımızın huzuruna çıkıyoruz. Sadece bugüne değil vatandaşlarımızın yarınına talibiz. İzmit kazanacak ve ardından Türkiye kazanacak” dedi.

AFİŞ MESELESİ

Merkez bankası civarında sadece kendi afişinin kaldırılması hakkında konuşan Aktan, “Sadece burası değil. Her yerde sadece bizim afişlerimiz kaldırılıyor. Ama bu bana dokundu. Biz kendi cebimizden bu afişleri, broşürleri yapıyoruz. İlgili güvenlik güçlerinin bunu tespit etmesini isteriz” söyledi.

Ercan Aktan: ‘Binalara izolatör ve otopark şartı koşacağız’ - Resim : 1

Ercan Aktan: ‘Binalara izolatör ve otopark şartı koşacağız’ - Resim : 2

Kaynak: HABER MERKEZİ