Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ercan: Kente 20 yıldır gözle görülür bir değişim yok

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan düzenlediği basın toplantısında Milli İrade Meydanı’na tepki gösterdi. İktidarın beceriksizliğini farklı bir şey yapıyorlarmış gibi sunduklarını ifade eden Ercan, “20 senedir bu kenti yönetiyorlar. Bu kentte değişen gözle görülür hiçbir şey yok” dedi.

CHP İzmit İlçe Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, bugün partisinin İzmit İlçe Başkanlığında yaptığı basın toplantısında ülke ve kent gündemini değerlendirdi. İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar’a tepki gösteren Ercan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’de yaptığı çalışmaları da değerlendirdi.

“ENİNDE SONUNDA YANLIŞIN İÇİNE GİRİYORLAR”

31 Mart seçimlerinden sonra hareketli günler yaşadıklarını ifade eden Ercan, “Seçimi ikinci kez kazanmış bir parti olarak ve o partinin ilçe başkanı olarak gayet gururlu bir şekilde yola devam ettik. Seçimi kaybeden partinin temsilcileri zaman zaman açıklama yapıyor. Yıllardır bu kenti biz yönetiyormuşuz tarzda magazine yönelik haberler yapıyorlar. Onları da anlamak gerekiyor. Onlar Türkiye’de ve Kocaeli’de kaybetmeyi hissediyorlar. İktidarla yani bizle uğraşarak kendi koltuklarını koruma peşindeler. Çok da cevap verme taraftarı değiliz. Eninde sonunda bir yanlışın içine giriyorlar. İbrahim Efe olayını hepiniz takip ettiniz. Bir vatandaşımız video çekmemiş olsaydı algı operasyonu ile bizlere çeşitli ithamlarda bulunmuş olacaklardı. Allah’ın sopası yok ki şaşırmasınlar.

“BECERİKSİZLİĞİ FARKLI BİR ŞEY GİBİ GETİRİYORLAR”

Sürekli yanlış içinde devam ediyorlar. Çok ciddi eksiklikleri görmek mümkün. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit’te yaptığı bir kaç projeden bahsetmek istiyorum. Dün bir gazetenin manşetinde Milli İrade Meydanı için önemli hamle başlığı adı altında bir haber çıktı. Aynı Cengiz Topel’de olduğu gibi beceriksizliği önümüze farklı bir şey getiriyormuş gibi yapıyorlar. Havaalanını uçuşa açıyoruz dediler. Bizler de mutlu olduk. Bir baktık ki bu uçuşlar durdu, daha sonra aradan bir zaman geçti iktidar sahipleri tekrar müjde vererek uçuş olacak dediler. Milletvekilimiz haklı bir isyan ile dile getirdi. İktidar sahipleri müjde diyerek uçuşları başlatıyoruz dediler.

“KENT SİZE MİNNETTAR KALIR”

Algıyı çocuklar bile çözebilir. Milli irade meydanı projesinde algı yönetmeye çalışıyorlar. Milli İrade meydanı diyorlar ama milli iradeye saygısızlık yapıyorlar. İhalenin üzerinden 1 sene geçmiş olmasına rağmen önemli bir hamle yapıyoruz diyorlar. Müteahiti uyarıyorlarmış. Yürüyüş yolunda da aynı problemi gördük. Müteahhit bıraktı kendi personelleri ile yapmaya çalıştılar. Markaları getireceğiz diyorlar. Bu kentin bir markaya ihtiyacı yok. İzmit Marka bir kent. Markaları getireceğinize sosyal projelere ağırlık verin. Sizin marka anlayışınız ne tartışmak lazım. Fatma Hanımın yaptığı gibi sosyal projelere dönün. İnsanların, emeklinin öğrencinin rahatça yemek yiyebileceği alanlar yaparsanız kent size minnettar kalır. Bizler de size teşekkür ederiz.

“BİZİMLE GEZMEYE CESARETLERİ YOKSA BÜROKRATLARI İLE GEZSİNLER”

İzmit ilçe başkanı Dokuzlara sesleniyorum. Bu markaların arkasında kimler var çıkın bunları açıklayın. Büyükşehir Belediye Başkanına da sesleniyorum. Milli irade meydanına halkın günlük yaşantısını kolaylaştıracak şeyler yapsın. Bizim kent lokantalarımızı, gülümse kafelerimizi takip etsinler. Solaklarda büyükşehir belediyesi bir köprülü kavşak yaptı. Kavşaktaki trafik rahatlamıştır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. AKP’nin temsilcileri lütfen orayı söylerken Başiskele ve İzmit sınırındaki trafiği de yerinde incelesin. İnsanların trafik çilesini görsün. Hatta istiyorsa birlikte gidelim. Planlarını projelerini ortaya koysunlar. İzmit’in ne girişi var ne de çıkışı var. Çok yoğun trafik var. Bizimle gezmeye cesaretleri yoksa bürokrat altını alıp gezginler.

“GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ŞEY YOK”

Altyapıya milyonlarca lira gömdük diye afiş astılar 20 senedir bu kenti yönetiyorlar. Bu kentte değişen gözle görülür hiçbir şey yok. Buna bir açıklık getirsinler. Biz bu işi beceremedik desinler. Teleferik için Türkiye’nin her yerine billboard astılar. Bunu algı için yaptılar. Bu işlerden vazgeçsinler” dedi.