Ercan’dan Akar’a; “Küsüp giden ağabeylerimizden değiliz”

Haydar Akar’ın kendi ile ilgili “kimden etkinlendi bilmiyorum” sözlerine cevap veren CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, “Siyasi makam olarak hırslarım olmadı ama biz biliyoruz ki bir çok ağabeyimiz geçmiş dönem hırsları olmuştur. Küsüp gitmeleri olmuştur. Onlardan değiliz” dedi

Ercan’dan Akar’a; “Küsüp giden ağabeylerimizden değiliz”

Eylül ayında gerçekleşen CHP İzmit İlçe Kongresinde ilçe başkanı seçilen Gökhan Ercan, görevinde 50 günü geride bıraktı. Göreve geldikten sonra yaptığı ilk basın toplantısında önceki başkanlardan farklı olacağı sinyalini veren Ercan, görevinin birinci ayında gerçekleşen CHP İl Kongresinde yaptığı çıkış ile dikkatleri üzerine çekti. İl yönetimi ve mevcut ilçe yönetimi ile arasının açıldığı iddialarına Nokta Gazetesi üzerinden cevap veren Gökhan Ercan, gazetemizin sorularını yanıtladı.

“AKAR’DAN ERCAN ÇIKIŞI”

Dün akşam Nokta TV ekranlarında yayınlanan Furkan Çalışkan ile Kent Meydanı programının konuğu CHP Kocaeli eski Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Haydar Akar, Gökhan Ercan ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Akar, Ercan ile ilgili, “Son zamanlarda kimden etkilendi bilmiyorum. O seçim kazanmanın vermiş olduğu hırsla bütün işi benim organize ettiğimi düşünmüş. Böyle bir hırsa kapılmış” ifadelerini kullanmıştı.

“SİYASETE DÜN BAŞLAMADIM”

Akar’ın sözlerine yanıt veren Ercan, “Kimseden etkilenmiyorum? Çünkü Cumhuriyet Halk partisinde siyasete dün başlamadım. Çocukluğumdan beri hatta bebekliğimizden beri bu partinin içindeyiz. Usulün adamın ne olduğunu biliyoruz. O yüzden kimseden etkilenmiyorum. Eğer birinden etkileneceksek o kişi de Mustafa Kemal Atatürk’tür.

“BİZİM İÇİN AĞABEYDİR”

Aslında Haydar Bey’in ne söylediğini çok anlamadım. Hırs derken ne demek istemiş. Ben de kendisini çok iyi tanırım. Geçmiş dönem çok birlikteliğimiz olmuştur. Birbirimizin hayatına çok kez dokunmuşluğumuz olmuştur. Çok gün geçirmişizdir. Ben de kendisini severim. Hatta ağabeydir bizim için.

“BİRÇOK ABİMİZİN KÜSÜP GİTMELERİ OLMUŞTUR”

Kişisel hiç bir hırsım olmadı. Siyaseten de hırsım olmadı. Partide bir şey verilmediği zaman küsmedim. İstediğim olmadığı zaman dönüp gitmedim. Siyasi makam olarak hırslarım olmadı ama biz biliyoruz ki bir çok ağabeyimiz geçmiş dönem hırsları olmuştur. Küsüp gitmeleri olmuştur. Onlardan değiliz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ