Erdemir Ereğli Demir Çelik (EREGL), büyük ölçekli borçlanma konusundaki son gelişmeleri duyurdu! Son gelişmeler nelerdir?

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (EREGL), 10 Temmuz 2024 tarihinde yurt dışında bulunan yatırımcılara yönelik borçlanma aracı ihraç etme kararı aldığını duyurdu.

Erdemir Ereğli Demir Çelik (EREGL), büyük ölçekli borçlanma konusundaki son gelişmeleri duyurdu! Son gelişmeler nelerdir?

Şirketin, tahvil niteliğinde ihraç edilmesi planlanan borçlanma araçlarıyla ilgili açıklamada, Merrill Lynch International, Citigroup Global Markets Limited, BNP Paribas, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A., Société Générale ve Emirates NBD Bank PJSC'nin yurt dışında nitelikli yatırımcılara satışı için yetkilendirildiği belirtildi. Bu çerçevede, şirket yöneticilerinin katılımıyla 11 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yurt dışında bir dizi yatırımcı toplantısı düzenlenmesi planlanıyor.

KAP'ta yer alan açıklamalar şu şekildedir:

‘Şirketimizin tahvil niteliğindeki borçlanma araçlarının yurt dışında nitelikli yatırımcılara satışı için Merrill Lynch International, Citigroup Global Markets Limited, BNP Paribas, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A., Société Générale ve Emirates NBD Bank PJSC yetkilendirilmiştir. Bu çerçevede, şirket yöneticilerinin katılımıyla 11 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yurt dışında bir dizi yatırımcı toplantısı düzenlenecek. Tahvil ihracının nihai kararı, ihraç tutarı ve koşulları, söz konusu toplantıların ardından piyasa koşullarına göre belirlenecek ve Fitch Ratings tarafından “B+”, Moody’s tarafından ise “B3” notlarıyla derecelendirilmesi planlanan Eurobond ihracı uygun piyasa şartları doğrultusunda gerçekleştirilecektir. Satış işlemi, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan tertip ihraç belgesi alındıktan sonra yapılacaktır.’

Kaynak: Senem Çalışkan