Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erdoğan emeklileri çok heyecanlandırdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimler kapsamında Kütahya’daki mitinginde konuştu. Erdoğan açıklamalarında emekli maaşlarına ilişkin de açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan Kütahya’da gerçekleştirilen mitingde açıklamalarda bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamalarda emekli maaşlarına ilişkin de konuştu.

Cumhurbaşkanı Kütahya mitinginde yaptığı açıklamada; ” Sizlere mayıs ayındaki seçim sonuçları için bir borcumuz var. İttifakımıza ve şahsıma verdiğiniz destek için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Şimdi de sizlerden ‘Türkiye yüzyılı’ belediyeciliği, gerçek belediyecilik için destek istiyoruz. Yerel seçimlere ittifak olarak ayrı ayrı adaylarla giriyoruz. Centilmence rekabetin en güzel şekilde neticelenmesini diliyorum. Ülkemizin güvenliğine, istikrarına, hedeflerine göz dikenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bazı şehirlerimizde yapılan kirli ittifakları takip ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi 31 Mart’ta da milletimizle omuz omuza verip, meydanı kirli ittifakların karanlık hesaplarına bırakmayacağız. Ülkemizin birliğine saldıranlara izin vermeyiz” dedi.

“EMEKLİ MAAŞLARI BİZDEN ÖNCEKİLERLE KIYAS EDİLEMEZ”

Hayat pahalılığıyla mücadele ettiklerini ve en çok etkilenen kesimin emekliler olduğunu belirten Erdoğan, “Her ne kadar emekli maaşlarını bizler önceki dönemlerle kıyas edilemeyecek seviyelere çıkarmış olsak da gönlümüz vatandaşların hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmesini istiyor. Devletin gelirleri ve giderleri arasında dengeyi tutturamazsanız 80’lerde, 90’larda olduğu gibi çalkantıların pençesine düşmeniz kaçınılmaz” diye konuştu.

“YETERLİ DEĞİL”

Emekli maaşlarının arzu edilen düzeyde olmadığını belirten Cumhurbaşkanı; “En düşüğü 10 bin TL olan emekli maaşı elbette ki yeterli değil. Arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz” sözlerine yer verdi.  Erdoğan emeklilerin seyyanen zam çağrılarına tepki gösterdi. Erdoğan; “Eğitime, sağlığa tek kuruş harcamadan tüm bütçeyi buraya aktarsak ucu ucuna ya kurtarıyor ya kurtarmıyor” dedi.

“EKONOMİ HESAP KİTAP İŞİDİR”

Emeklilerin tahrik edildiğini söyleyen Erdoğan; “Ekonomi hesap kitap işidir. Birileri çıkıp emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen zam ekleyelim diyerek emeklileri tahrik ediyor. 16 milyon emeklimiz var, 7 bin TL eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek, 1,9 trilyon liralık kaynağı buraya aktarmak demek. Sadece 7 bin TL veya 10 bin TL olarak ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum. 2024 boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor. Eğitime, sağlığa tek kuruş harcamadan tüm bütçeyi buraya aktarsak ucu ucuna ya kurtarıyor ya kurtarmıyor” diye konuştu.