Erdoğan imzaladı: Kocaeli'de ormanlık alan sınır dışına çıkartıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla aralarında Kocaeli'nin de olduğu 13 ildeki bazı alanlar orman sınırı dışına çıkartıldı.

Erdoğan imzaladı: Kocaeli'de ormanlık alan sınır dışına çıkartıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile Kocaeli'den Derince'deki Karagöllü Mahallesi'nde yer alan ormanlık alanın yanı sıra Bingöl, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'taki bazı alanların da orman sınırları dışına çıkartılması kararlaştırıldı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Bingöl, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak illerinde bulunan bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartılacak.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİS EDİLECEK

Kararda, orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı belirtildi. İşte Kocaeli'de orman sınırları dışına çıkartılması kararının detayları:

Erdoğan imzaladı: Kocaeli'de ormanlık alan sınır dışına çıkartıldı! - Resim : 1

Erdoğan imzaladı: Kocaeli'de ormanlık alan sınır dışına çıkartıldı! - Resim : 2

Kaynak: AA