Erdoğan Şentürk AK Parti’den neden istifa etti? İlk kez konuştu

AK Parti’de uzun yıllar görev yapan, çeşitli kademelerde yöneticilikler yapan Erdoğan Şentürk, yaklaşık 2 hafta önce partisinden istifa etti. Şentürk, bu istifanın ardından ilk kez Nokta Gazetesine konuştu

Erdoğan Şentürk AK Parti’den neden istifa etti? İlk kez konuştu

AK Parti’de uzun yıllar boyunca aktif görev alan, İzmit Belediye Başkan aday adayı, milletvekili aday adayı olan Erdoğan Şentürk, yaklaşık 2 hafta önce AK Parti’den istifa ettiğini duyurdu, sosyal medya hesabını da kapattı. Erdoğan Şentürk, suskunluğunu Nokta Gazetesine bozdu. Geçen süreçte belediye başkan adaylığı teklifleri dahi aldığını aktaran Erdoğan Şentürk, kendisini hala AK Parti davasının bir neferi olarak gördüğünü söyledi. İşte Erdoğan Şentürk’ün Nokta Gazetesinin sorularına verdiği cevaplar...

ALLAH RIZASI İÇİN YAPTIM

Erdoğan Şentürk AK Parti’den neden istifa etti?

Siyasette aktif yöneticilik yapsanız da yapmasanızda, insanlarda bir yer edinmişseniz hep siyasetin içinde kalıyorsunuz. Ben bugüne dek siyaseti hep Allah rızası için yaptım. Başka hiçbir amaç kendime edinmedim. Hep bu doğrultuda hareket ettim.

BÜROKRASİ SİYASETİN ÖNÜNE GEÇTİ

Ben bürokrasinin öne geçtiği, siyasetin geri planda kaldığı anlayış beni mutlu etmiyor. Teşkilatlara gerekli önemin verilmediğini düşünüyorum. Kocaeli’deki milletvekili listesine baktığımızda da bunu görebiliriz. Yani ben sürekli teşkilatların çalışıp da dışarıdan isimlerin aday gösterilmesine razı olamıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebidir, eyvallah diyeceğim de tamamen de öyle olduğunu düşünmüyorum. Ben Kocaeli’de ikinci bir İzmit vakasının yaşanmasını istemiyorum.

HERHANGİ BİR PARTİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Erdoğan Şentürk’ün başka bir partiye geçme ihtimali var mı?

Benim herhangi bir partiye geçişim, herhangi bir yere geçişim de söz konusu değil. Bazısı da bu manav milliyetçiliği olarak algılıyor. Kesinlikle ilgisi yok. Ben insanlara yakın bir insanım. Ben şuandaki teşkilatlara değer verilmemesinden dolayı huzursuzum. 2019 seçimlerinde de biz bunu gördük. Göz göre göre İzmit’te seçim kaybedildiğini düşünüyorum. Bir daha İzmit’in bunu yaşamaya hakkının olmadığını düşünüyorum. Alınabilecek adaylar varken, genel merkezin yanlış bir karar verdiğini düşünüyorum.

NEFİS YAPMIYORUM

Milletvekili aday adaylığımda da kendim illa vekil adayı olayım diye düşünmedim. Teşkilattan bir arkadaşım aday olsaydı ne kadar güzeldi. Ben bunu nefis yapmıyorum. Teşkilattan çıkan isimler orada olsaydı, çok güzel olurdu.

DEĞİŞİKLİK GÖREMEDİM

Belediye başkan adaylarının belirleneceği süreçte de teşkilatın yok sayılacağını mı düşünüyorsunuz?

Hissediyorum, evet. Ben bir şeylerin değiştiğini görmüyorum. Değişiklik görmediğim için de istifa ettim. Doğruları söylememize, mücadele etmemize rağmen hiçbir şey değişmedi. Bu parti içinde siyaset yapan birçok insanın aslında benim gibi düşündüğünü fakat sesini çıkaramadığını biliyorum.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI TEKLİFLERİ GELİYOR

Eğer teşkilatın da sahipleneceği bir isim İzmit’te belediye başkan adayı gösterilirse çalışır mısınız? Yerel seçimde destek verir misiniz?

Kesinlikle, kesinlikle, kesinlikle. Benim AK Parti’den ayrılışım gibi bir şey söz konusu değil. Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayım. Kimse bunu başka türlü okumasın. Bana teklifler geliyor. Belediye başkan adayımız ol diyorlar. Bu da gayet normal. Benim herkese verdiğim cevap net. Ben AK Parti’yi, bu davayı bırakmadım. Ben duruşu olan bir ismim. Bunu yapamam. Ben siyaset yapacaksam yine AK Parti’de yaparım.

TAHİR BEY’İN KENDİ EKİBİ YOK

Peki teşkilatlara değer verilmediğini düşünmenizin sebebi ne? Teşkilatların bile isteye zayıflatıldığını mı düşünüyorsunuz? Dış müdahalelerle partinin yönetildiğini mi düşünüyorsunuz? Buradaki asıl sebebi anlamaya çalışıyorum...

Artık şöyle düşünüyorum: AKP’liler ve AK Partililer var. Biraz daha eski ruhla, eski azimle çalışılmadığını, biraz daha değişik hevesleri olanların daha aktif olduğunu düşünüyorum. Bazı şeylerin artık partide değişmesi gerekiyor. Ben son vekil seçiminde 8 vekil çıkarabileceğimizi söylüyordum. Listeden sonra 6 vekil çıkacağını da yazmıştım. Şunu da söyleyeyim, ben Tahir Büyükakın’ı başarılı buluyorum. Ancak ekibi, kendi ekibi olmadığını düşünüyorum.

SÜREKLİ MÜDAHALE EDEN İSİMLER

Şuna özellikle karşıyım, siyaseti bırakıp, görevleri sona erip yine de müdahale olan isimler var ya. Buna çok karşıyım. Kendimizi yenilemezsek, yeni isimleri çemberin içine almazsak büyüyemeyiz ki. Sonuçta AK Parti bir dava partisi. Bu gidişat AK Parti’yi dava partisi olmaktan çıkaracaktır. Sadece Kocaeli özelinde de yaşanan bir sorun değil bu.