Erdoğan'dan saldırı sonrası ilk açıklama: Süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmasında uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleşti. Erdoğan saldırıya dair açıklama yaparak,"Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasimize yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan'dan saldırı sonrası ilk açıklama: Süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı olan Aziz Yeniay seçim çalışmaları kapsamında bir derneği ziyaret etti. Dernek binası önünde meydana gelen saldırıda bir kadın yaralandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da saldırıya dair mesaj paylaşarak; "Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasimize yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

"SÜRECİ ZEHİRLEMELERİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakımızın Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, ağır yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı tahkikat derhal başlatılmıştır. Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasimize yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ