Erdoğan’ı öven asker karşılığını aldı: Terfi ettirildi

Erdoğan’ı öven asker karşılığını aldı Sosyal medyada AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı övgüye boğan Numan Kıral, tuğgeneralliğe terfi ettirildi.

Erdoğan’ı öven asker karşılığını aldı: Terfi ettirildi

Erdoğan’ın hemşerisi de olan Numan Kıral, Türkiye tarihine, yedek subaylıktan tuğgeneralliğe yükselen ilk paşa olarak geçti. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde imzaladığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarında bir detay dikkat çekti. Erdoğan tarafından imzalanan terfi ve atama kararları sonucunda tuğgeneralliğe yükselen albaylar arasında Numan Kıral da yerini aldı. Türkiye tarihinde yedek subaylıktan tuğgeneralliğe yükseltilen ilk ilk asker olduğu söyleyen Numan Kıral’ın, sosyal medyada Rizeli hemşerisi Erdoğan’a övgü dolu sözleri ortaya çıktı.

Erdoğan’ı öven asker karşılığını aldı: Terfi ettirildi - Resim : 1

Kıral’ın bu paylaşımlarından birinde, 2019 yılında, Erdoğan’ın Togg paylaşımına şu yanıtı verdi “Gurur duyuyoruz Sayın Cumhurbaşkanım. Düşmanlarımızın her zaman birden fazla adım önünde olma düşünceniz millet olarak vizyonumuzu şekillendiriyor.” Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan kararlar sonucu 23 general ve amiral bir üst rütbeye terfi etmiş, 77 albay, general ve amiral rütbesine yükselmişti.

Kaynak: Bir Gün