Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ergün Atalay Cumhurbaşkanı ile görüştü: Kamu işçilerine zam açıklaması!

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçilerine yönelik kayıpları gidermek için Cumhurbaşkanı ve ilgili bakanlarla görüştüklerini açıkladı. Atalay yaptığı açıklamada; “Bir taraftan üç lira veriliyor, enflasyonla dört lira alınıyor” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, kamuda görev yapan işçilerin sözleşmelerinde yaşanan kayıpları gidermek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlarla görüştüğünü açıkladı. Atalay, kamu işçilerinin ücretlerinde iyileştirme yapılmasını talep ettiğini belirtirken, ” Bu enflasyon devam ettiği sürece iyileştirmenin de anlamı kalmıyor. Bir taraftan üç lira veriliyor, enflasyonla dört lira alınıyor” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada kamuda görev yapan 700 binden fazla işçinin 2023-2024 dönemi için mali ve sosyal haklarının belirlendiği iş sözleşmelerini mayıs ayında imzaladıklarını hatırlatırken, kayıpların giderilmesi için de harekete geçtiklerini duyurdu.

“EN AZ 10 PUNAN KAYBIMIZ OLUYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştüklerini belirtti. Atalay, “Ocak’tan sonra en az 10 puan kaybımız oluyor. Bu az bir kayıp değil. Bunu kök ücrete, ikramiyeye, 237 bin insana vurduğun zaman, 6 aylık maaşı ve 2 ikramiyeyi de eklediğin zaman büyük bir yekun tutuyor” dedi.

29 Ocak tarihinde imzaladıkları ek protokolle ocak ayındaki ücret artışının sözleşme yürürlük tarihinin farklı dönemlerde olduğunu belirtti. Atalay, kamu işçilerinin de sözleşmeden yararlandığını ve bu sayede 230 bin kamu işçisinin ücretinde yüzde 32,57 oranında artış yaşandığını ifade etti.

“SENDİKALARIN İSTEDİĞİ BİR İŞE ATMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, “”Ek protokolün imzalanması konusunda Türk-İş Kamu Koordinasyon Kurulu olarak ortak karar aldık. Sendikaların istemediği hiçbir işe imza atmamız mümkün değil. Bu, beklentileri karşılamadı. Millet bundan memnun oldu mu? Hayır. Ben de memnun olmadım” dedi.

“ÜÇ LİRA VERİLİYOR, DÖRT LİRA ALINIYOR”

Ergün Atalay enflasyonun devam etmesi durumunda yapılan iyileştirmelerin de anlamını yitirdiğini söyledi. Ergün Atalay, “Kamu işçisinin ücretleriyle ilgili düzenlemeye ihtiyaç var. Bunun adına ‘ek zam’ mı dersiniz, ‘iyileştirme’ mi dersiniz. Bu yönde bir adım atılmalı. Bu enflasyon devam ettiği sürece iyileştirmenin de anlamı kalmıyor. Bir taraftan üç lira veriliyor, enflasyonla dört lira alınıyor” sözlerine yer verdi.

Ergün Atalay vergilerde haksızlık yaşandığını ifade ederken; kamudaki taşeron işçilerin durumuna da değindi. Ergün Atalay, taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiğini  ifade etti.