Erhan Öztürk: Çok büyük bütçelerle yarışıyoruz

Kağıtspor Genel Sekreteri Erhan Öztürk basketbol ve voleybol branşları ile ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi.

Erhan Öztürk: Çok büyük bütçelerle yarışıyoruz

Kağıtspor basketbol ve voleybol branş yöneticisi olan Genel Sekreter Erhan Öztürk sorulara detaylı yanıtlar verdi şu şekilde konuştu: Pandemi sezonunda yani beyaz sezonda Basketbol 1. Ligi’ne çıktık. O sezon play-off oynadık. 3 sezon önce de play-off oynadık. Son 2 sezon ise bunu elde edemedik. Bu işlerde bütçe önemli. İnanın Çok büyük bütçelerle yarışıyoruz.

PAHALI DEĞİL AMA MÜCADELEE EDEN PARMAKLAR

Kağıtspor olarak hedefimiz kolej takımı havası kurmak. Biraz incelerseniz; daha genç, daha mücadele eden, belki pahalı parmaklar değil ama mücadele eden parmaklardan takım kuruyoruz. Bu sezona düşündüğümüz gibi başlarız diye ümit ettik. Aslında iyi transferlerimiz de oldu. Takım kaptanımız İbrahim, Çayırova maçında sakatlandı.

İNCE ELEYİP SIK DOKUYORUZ

Son 4-5 maçlık periyodumuza bakarsanız tırmanmaya başladık. Son 2 maçımızı da kazandık. Yükselişe geçeceğiz inşallah. Bizim de hedefimiz, hayallerimiz var. Bu kulübü tekrar play-off’lara sokmak, oralarda mücadele etmek için emin olun ince eliyoruz, sık dokuyoruz. Şehrimizin 1 lirasının hesabını vereceğimizi bildiğimiz için ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz.

VOLEBOLDA ALT YAPIMIZDAN 3 SPORCU VAR

Voleybolda, basketbola göre alt yapıdan oyuncu yetiştirip A Takıma monte etmek daha kolay. 3 sporcumuz alt yapıdan çıkardık, A takımda görev alıyor. Gelecekte sayısal anlamda daha fazla öne çıkarıp, belki Kocaeli’de yetişmiş 4 kardeşimizin yanına 2 tane kaliteli oyuncu koyarak üst liglerde mücadele edecek takım kurmak istiyoruz.

AİLELERİ DE TRİBÜNLERE ÇEKECEĞİZ

Alt yapılarımızı basketbol ve voleybolda bu sene inanılmaz geliştirdik. Her iki branşta da 12-14-16-18 yaş gruplarını kurduk. Seyirci, tribün ambiyansını da sporcularımızı aileleriyle birlikte tribüne çekerek sağlayacağız. Zaten Atatürk Spor Salonu’nda oynuyoruz. Nicel bir sayı yakalamaya başladık artık.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Tribünlerden ses çıkmaya başladı. Başarı geldikçe o tribünler de dolacak. Başarmak için başkanımızın önderliğinde gece gündüz çalışıyoruz. Kocaeli’de basketbolun, voleybolun ve takım sporlarının geri gitmemesi lazım. Önemli bir şehiriz. Ön planda olmalıyız. Elimizden geleni yapacağız.

SPOR OKULLARI PROGRAMI

Cimnastik, atletizm ve yüzmeye de genel sekreter olarak cevap vermek istiyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığının spor okulları programı var. SPORTAM SPORTAM’A (Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi) diye sporcu eğitim merkezi sistemi var, aynı TOHM’da olduğu gibi.

BU UYGULAMA YENİ BAŞLADI

Artık alt yaş grubu; 5-6-7 yaşındaki çocuklarımız direkt gidiyor. Orada yüzme, atletizm ve cimnastiği özel olarak görüyorlar. Ondan sonra bize, Kağıtspor’a 1-2 yıllık hazırlıktan sonra gelecek. Bu uygulama yeni başladı. Spor dairemizin yeni projesi. Biz de bu projeye çok destek veriyoruz. Birkaç yıl içinde meyvesini alacağız.

Erhan Öztürk: Çok büyük bütçelerle yarışıyoruz - Resim : 1

Kaynak: HABER MERKEZİ