Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eris Varyantı Son Dakika: Eris Varyantı Öldürür Mü? Eris Varyantı Belirtileri

Covid-19 felaketini arkamızda bırakamadan korkulan oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de Eris varyantı görüldüğünü açıkladı. Peki, Eris varyantı öldürür mü? Eris varyantı belirtileri nelerdir? İşte yanıtı..

Bu haberin fotoğrafı yok

Eris Varyantı Son Dakika: Eris Varyantı Öldürür Mü? Eris Varyantı Belirtileri

Asrın felaketi Covid-19 belasını unutamadan korkulan gerçek ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca az önce Türkiye’de Eris varyantı görüldüğünü açıkladı. Eris varyantı son dakika açıklamasının ardından milyonlarca vatandaş Eris varyantı öldürür mü araştırmasına başladı. Peki, Eris varyantı belirtileri nelerdir? Eris varyantı hangi ülkelerde var? İşte yanıtı..

ERİS VARYANTI SON DAKİKA

İlk kez 2023 şubat ayında Endonezya’da görülen Eris varyantı başta Amerika ve Avrupa ülkeleri olmak üzere vaka sayılarında artışa neden oldu. Eris varyantı Türkiye de görüldü. Omicron varyantının alt türü olan virüs 50’yi aşkın ülkede görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız” dedi. 

ERİS VARYANTI BELİRTİLERİ

Ateş

Öksürük

Boğaz ağrısı

Nefes darlığı veya solunum güçlüğü

Kas ağrıları veya kas güçsüzlüğü

Baş ağrısı

Yorgunluk

Burun akıntısı veya tıkanıklığı

Tat veya koku kaybı

İshal veya mide rahatsızlığı
ERİS VARYANTI TEDAVİSİ

Aşı: COVID-19 aşıları, hastalığın şiddetini azaltmak ve hastalığa karşı bağışıklık kazanmanızı sağlar. Aşılar, farklı varyantlara karşı koruma sağlayabilir. Sağlık otoritelerinin ve uzmanların önerdiği aşı takvimine uygun olarak aşıları olmak virüsün tehlikeli etkilerini ve yayılımını azaltabilir.

Maske: Maske, hem sizin hem de çevrenizdeki insanların enfeksiyondan korunmasına yardımcı olabilir. Yoğun insan içeren yerlerde veya sosyal mesafe koruyamayacağınız durumlarda maske takmak önem arz etmektedir.

Sosyal Mesafe: İnsanlar arasındaki teması sınırlamak için sosyal mesafe kurallarına uymak bulaş rislini azaltır. Bu nedenler kalabalık ortamlardan kaçınmak ve mümkün olabiliyorsa kişisel teması minimize etmek de korunma yolları arasında yer alabilir.

El Hijyeni: Ellerinizi sık sık sabun ve su ile yıkayarak veya alkol bazlı el dezenfektanları kullanarak enfeksiyondan korunmaya çalışabilirsiniz, yine ellerle yüzün temasını azaltmak da genel olarak önem arz edebilir.