Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erkan Baş’tan İzmit Kaymakamına; “Utanmaz adam”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İzmit Kaymakamlığının yasak kararına rağmen bugün İzmit’e gelerek Can Atalay için adalet konulu basın açıklaması gerçekleştirdi. İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya’ya yüklenen Baş, “Aha işte buradayız. Sesimizi kesebiliyorsanız kesin bakalım” diyerek, Kaymakam Çelikkaya’ya “Sen kimsin?” diye sordu

TİP Genel Başkanı Erkan

Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen ancak Gezi Davası’ndan tutukluluğu devam eden Can Atalay için bugün Yahya Kaptan Anfi Tiyatro’da etkinlik yapacaktı. Ancak dün akşam saatlerinde İzmit Kaymakamlığı İzmit genelinde yapılacak olan Can Atalay etkinliklerini yasakladı. Yasak kararı sonrası TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugün Kocaeli’ye gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi çevik kuvvet ekipleri Anfi Tiyatronun önünde etten duvar ördü. 

50 METRE ÖNÜNDE YAPTILAR

Açıklama yapılacağı saatte Yahya Kaptan Anfi Tiyatronun bulunduğu parka gelen Genel Başkan Erkan Baş ve berberindekiler alanın yaklaşık 50 metre önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, TİP il Başkanı Umut Yaşar Özgen, CHP İl Başkanı Bülent Sarı, EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, Parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

“MİLLETVEKİLİ OLDUĞUNU BAŞKA NASIL İSPATLANSIN”

Erkan Baş yaptığı basın açıklamasında, “Can Atalay halkının oylarıyla seçilmiş Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi bir milletvekilidir. Milletvekili seçimlerine girmiş. Halkın desteğini, halkın oraya yüklediği sorumluluğu omuzlarına almış mazbatasını hazırlanmış, kendisine teslim edilmiş. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kaydı yapılmış, Türkiye Büyük Millet Meclisi başkan adaylığı seçimine girmiş, ve nihayetinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tek bir kişinin itiraz etmediği bir biçimde insan hakları komisyonu üyesi olarak Seçilmiştir. Özetle bir insanın milletvekili olduğunun ispatlanması için daha ne gerekmektedir? Can bütün bu prosedürleri yerine getirmiş. 

“SESİMİZİ KESEBİLİYORSANIZ KESİN”

Hele şu pespaye metni bize karar diye gönderen kaymakamın hiç kuşkusuz olmasın. Bir hukuksuzluğu protesto etmek için yan yana gelme girişimimiz yine bakın altını çizerek söylüyorum. Tümüyle hukuksuz bir biçimde ayaklar altına alınmak isteniyor. Bu karar hukuksuz da olsa herkes bu karara uymak zorundadır diyenlere yanıt vermek için buraya geldik. Aha işte buradayız. Sesimizi kesebiliyorsanız kesin bakalım. 

SEN KİMSİN?

Kaymakamlık metninden alıntılar yapan Baş, “Sana oy verenler, Türkiye İşçi Partileri verenler, AKP’ye oy vermeyenler, bu ülkenin vatandaşı değil mi? Siz hangi hakla, hangi akılla vatandaşları birbirinden ayırmaya, onları düşmanlaştırmaya, onları birbirinin karşısına getirmeye çalışıyorsunuz. Kimi kimden koruyorsunuz ya? Bu ülkede vatandaşın korunması gereken birisi varsa bu saçma sapan kararların altına imza atanlar. Oturdukları koltuklarda ömürlerinin sonuna kadar oturacaklarını düşünüp her tür pervasızlığı, her tür hukuksuzluğu yapanlar, vatandaşı bunlardan korumak lazım. Utanmaz adam. Türkiye İşçi Partisi ve benzeri oluşumlar ve gruplarla bu grupların yapmış olduğu eylemleri desteklemek üzere yapılacak her şeyi yasaklıyormuş. Sen kimsin ya? 

“HEPSİNİ KAYDEDİYORUZ”

Türkiye İşçi Partisi Bu ülkede milyonlarca insanın emeğiyle, alın teriyle, senin ağa babalarının engellemesine rağmen kurulmuş, mücadele eden, onurlu, şerefli üyeleriyle ant içmiş insanların partisidir. Sen kimsin. Sanmayın ki dalga geçiyoruz, gülüyoruz, eğleniyoruz. Bunların hepsini birer birer kaydediyoruz. O yüzden açık söylüyorum. Bu kararla ilgili arkadaşlarımız gerekli işlemlere zaten başladılar. Hiçbir güç hiçbir şart bizim bu ülkenin emekçilerine, bu ülkenin yurtsever insanlarına, bu ülkenin onurlu halkına verdiğimiz sözleri yapmamızı engelleyemez. Bugünler mutlaka geçecek. 

“BİR KİŞİ EKSİĞİZ”

Daha sonra söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, “Kıymetli dostlar, biz mecliste bir eksiğiz. Mecliste beş yüz doksan dokuz tane milletvekili var. Bir tane eksik. Ama meclis başkanının kılı kıpırdamıyor. İktidar partisinin kılı kıpırdamıyor. Çünkü umurlarında değil. Adaletle ilgili dertleri yok. Ne isterlerse oluyorlar. Ama halkın verdiği oylarla seçilen bir milletvekilini bu kadar süre içeride tutma hakkına sahip değiller şeye, demokrasi şart. Hukuk şart, adalet şart. Her defasında bu ihtiyacı buram buram hissediyoruz. Onun için can kardeşimize bir an önce özgürlük diyoruz. Yaşasın özgürlük, yaşasın bağımsız Türkiye” dedi.