Erkan Uygun, Tahir Büyükakın'ı ilçeye davet etti

Körfez Belediye Meclisi CHP Meclis Üyesi Erkan Uygun, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ı ilçeye davet etti

Erkan Uygun, Tahir Büyükakın'ı ilçeye davet etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesinde yürütülen çalışmalarda kaza meydana geldi. Bölgede devam eden çalışmaların aylardır bitmediğini ve denetlenmediğini ifade eden Körfez Belediye Meclisi CHP Meclis Üyesi Erkan Uygun, duruma tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı ilçeye davet eden Uygun, “Yine söylüyoruz yönetemiyorsanız yönetiriz” dedi.

"BAŞKAN YOK MU?"

Mevlana Caddesinde meydana gelen sorunlar için yazılan dilekçelerin bir klasöre ulaştığını belirten Uygun, “Körfez’in nüfusunu büyük bölümünü oluşturan Körfezkent de Mevlana Caddesinde aylarca bir iş neden bitmiyor? Kazılan yolu neden kaptamazsınız? Halka zarar geldikten sonra önlemin ne anlamı var? Bugün Lüx aracıyla hiçbir önlem alınmayan devasa bir çukura düşen halkın günahı neydi soruyorum? Ama sakın bana taşeron firmanın sorunu demeyin. Bu çalışmaları takip eden bir mühendis, bir iş güvenliği uzmanı, bir zabıta bir müdürlük bir başkan yardımcısı bir belediye Başkanı yok mu?” dedi.

“BİR KAMYON, BİR İŞÇİ İLE İŞ BİTMEZ”

Uygun açıklamasının devamında, “Ne zaman bir mevlana caddesinin bir sorununu Körfez Belediyesine iletsek karşılık olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilgilendiği söyleniyor. Büyük caddelere Büyükşehir Belediyesi bakıyormuş. Bugün lütfen Tahir Büyükakın bölgeye gelsin marifetlerine bir bir baksın. Ben de bizzat meclis üyesi olarak eşlik edebilirim. Bir taşeron firması sadece bir kepçe, bir kamyon, bir yardımcı eleman ile iş bitiremez! Günlük denetleme yok, günlük yapılan işin metrajını, metrekaresini, boyunu ,ölçüsünü soran yok. Halk görüyor bunu ve yeri gelince cevabını verecek. Kimsenin kuşkusu olmasın. Bizlerde konunun takipçisi olacağız. Yine söylüyoruz yönetemiyorsanız yönetiriz” dedi.