Erken Emeklilik 2024 FLAŞ GELİŞME: Esnafa Erken Emeklilik Var Mı? Erken Emeklilik Ne Zaman?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son dakika açıklaması geldi. Ev kadınlarına destek ve Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi hususuna açıklık getiren Bakan Vedat Iışkhan esnafa erken emeklilik detayını verdi. Peki, esnafa erken emeklilik ne zaman? Erken emeklilik var mı? İşte yanıtı..

2024 yılında emeklilerin hanesine yazılan son rakam yüzde 49,25 oldu. Milyonları ilgilendiren son dakika açıklamaları peş peşe geldi. Hayat pahalılığının tam ortasında kalan emekliler bir yandan zam hesapları yaparken bir yandan da erken emeklilik maddesini gündeme aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan merak edilen erken emeklilik maddesine son noktayı koydu. Ev kadınlarına prim desteği ve Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Vedat Işıkhan ardından esnafa erken emeklilik var mı merak edildi. Peki, esnafa erken emeklilik ne zaman? İşte merak edilenler..

VEDAT IŞIKHAN ERKEN EMEKLİLİK

Yeni yıla girişle birlikte ülke gündemi maaşlara çevrildi. İlk olarak asgari ücret net 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Asgari ücretteki 2 TL’nin çalışanları üst vergi dilimine daha erken taşıdığı iddia edildi. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan," Kesinlikle öyle değil, tamamen gerçek dışı bir iddia" diyerek açıklama yaptı. Devamında, "Asgari ücret belirlenirken, günlük ve brüt olarak belirlenmekte. Biz net olarak ifade ediyoruz ama brüt olarak belirleniyor. Saatlik ve aylık tutarlar da buna göre hesaplanıyor. Tamamen teknik bir şey. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yaptığı bir düzenleme. Şimdi buna göre de 2024 yılı brüt asgari ücretin aylık tutarı brüt olarak 20 bin 2 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Saatlik tutarı da 88 lira 90 kuruş olarak belirlenmiş. Kesintilerin ardından da net asgari ücret tutarı da 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak belirleniyor. Biz de bu rakamı ifade ettik" dedi.

ESNAFA ERKEN EMEKLİLİK 2024

Milyonların merak ettiği erken emeklilik maddesine açıklık getiren Bakan Vedat Işıkhan erken emeklilik 2024, "Bağ-Kur'ların 9000 gün olan prim ödeme gün sayısını 7 bin 200 güne düşürme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu seçim öncesi verilen bir sözdür. Mutlaka yerine getireceğiz. Bütçe disiplini doğrultusunda bu adımları atacağız. Şu anda EYT’den emekli olan emeklilerimizin sayısı 2 milyon, şu anda 16 milyon emeklimiz var. EYT kapsamında emekli olup çalışmak isteyen ve 30 gün içerisinde özel sektöre dönen çalışanlarımıza destek veriyoruz" diye konuştu.