Ermenistan’da darbe hazırlığı yaparken yakalandılar! 3 kişi tutuklandı

Ermenistan'da, hükümeti zorla devirmeye yönelik hazırlık yaptıkları şüphesiyle 3 kişinin tutuklandığı ve 4 kişi için de yakalama kararı çıkarıldığı açıklandı.

Ermenistan’da darbe hazırlığı yaparken yakalandılar! 3 kişi tutuklandı

Ermenistan Soruşturma Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yürütülen soruşturma ve gerçekleştirilen aramalar neticesinde, 5'i Ermenistan vatandaşı, 2'si ise Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni nüfustan olmak üzere toplam 7 kişi hakkında iktidarı yasa dışı yollarla ele geçirmeye yönelik hazırlık şüphesiyle soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturma sonucunda, bu kişilerin bir yasa dışı örgüt kurarak, Ermenistan Cumhuriyeti hükümetinin yetkilerini zorla ele geçirmek için şiddet ve tehdit kullanarak iktidarı devirmeye hazırlandıkları tespit edildi.

RUSYA’DA ÜÇ AY SÜREN EĞİTİM

Söz konusu kişilerin, önceden planlayarak iktidarı ele geçirme amacıyla 2024 yılında Ermenistan ve eski Karabağ bölgesinden çok sayıda kişiye aylık 220 bin Rus rublesi (yaklaşık 2350 dolar) maaş ödeyerek Rusya'da üç ay süren eğitimler aldırdıkları ortaya çıktı. Darbe hazırlıkları kapsamında eğitim görenlere ağır silah kullanımı öğretildiği ve Ermenistan'a döndüklerinde operasyonlara katılmak ve başkalarını eğitmek üzere gerekli bilgilerin verildiği belirtildi.

YALAN MAKİNESİ TESTİ

4o Soruşturma Komitesi’nin açıklamasına göre, bu kişilerin Rostov-on-Don’a götürüldüğü ve darbecilerin, Ermenistan güvenlik güçleriyle herhangi bir bağlantıları olup olmadığını anlamak için yalan makinesi testi uyguladığı belirtildi. Daha sonra, bu şahısların yakın dövüş eğitimi almak üzere Rusya’daki "Arbat" adlı bir askeri üsse götürüldüğü ve darbe planının kendilerine burada açıklandığı ifade edildi. Eğitimi alan bazı kişilerin darbeye katılmayı reddedip gruptan ayrıldığı ve kolluk kuvvetlerinin yürüttüğü soruşturma sonucunda darbe girişiminin açığa çıkarıldığı aktarıldı.

ARAŞTIRMA SÜRÜYOR

Soruşturma sonucunda 3 kişinin mahkeme tarafından tutuklandığı ve darbe girişiminde yer alan başka kişiler olup olmadığını belirlemek amacıyla araştırmaların sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: AA