Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erol Özvar kimdir? YÖK Başkanı Erol Özvar nereli? Kaç yaşında?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar’ın geçmişi ve kariyeri hakkında merak edilenler gündemde. Erol Özvar’ın kim olduğu, yaşının kaç olduğu ve hangi şehirden geldiği detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı

Erol Özvar, iktisat ve iktisat tarihi alanında profesördür. İstanbul’da 1966 yılında doğan Özvar, lisans eğitimini 1989 yılında Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü’nde tamamlamıştır. Aynı üniversitede iktisat tarihi üzerine yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır. Akademik çalışmaları genellikle Orta Doğu ve özellikle Osmanlı Devleti’nde ekonomik ve mali kurumların evrimi üzerinedir.

EROL ÖZVAR HAYATI VE KARİYERİ

Erol Özvar, iktisat ve iktisat tarihi alanında önemli çalışmalara imza atan bir profesördür. İstanbul’da 1966 yılında doğan Özvar, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü’nde tamamlamış ve aynı üniversitede iktisat tarihi üzerine yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır.

Özvar’ın yayınları arasında Osmanlı Maliyesinde Malikane Uygulaması (İstanbul: Kitabevi Yayınları, 2004) adlı kitabı öne çıkmaktadır. Bu eser, 2005 yılında Osmanlı Bankası Arşivleri ve Araştırma Merkezi tarafından kitap dalında en iyi eser ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca Mehmet Genç ile birlikte hazırladığı Osmanlı Maliyesi: Kurumlar ve Bütçeler (İstanbul: Garanti Bankası Osmanlı Bankası Arşivleri ve Araştırma Merkezi, 2006) adlı eser, 2 cilt halinde yayınlanmış ve 2013 yılında Uluslararası Halil İnalcık Tarih Ödülü’ne değer bulunmuştur.

Özvar, 2009-2012 yılları arasında Harvard Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Merkezi’nde ve Harvard Hukuk Fakültesi İslam Hukuku Araştırmaları Programı’nda ziyaretçi öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Türk Tarih Kurumu’nun bilim kurulu üyeliği ve Uluslararası Türkiye’nin Sosyal ve Ekonomik Tarihi Birliği’nin idare kurulu üyeliği bulunmaktadır. Ayrıca Uluslararası İktisat Tarihi Kurumu’nun bilim kurulu üyesi olarak da görev yapmaktadır.

Erol Özvar, İktisat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olup, evli ve üç çocuk babasıdır. 30 Temmuz 2021 tarihli 374 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı olarak atanmıştır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kadın hakem Elif Karaarslan kararı
Sıradaki Haber Hakem Elif Karaarslan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Hakem Elif Karaarslan’ın Videosu Olayı Ne?