Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ertuğrul Sağlam: Daha iyi nasıl oluruz? Bunun arayışındayız

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam antrenman öncesinde açıklamalar yaptı. Sağlam “Daha iyi nasıl oluruz? Bunun arayışındayız” diye konuştu.

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul

DEĞERLENDİRMELERİMİZİ YAPIYORUZ

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam şu ifadelere yer verdi: Şanlıurfa maçından iki puan kaybımız var. Bunu sadece hakeme, rakibin vakit geçirmesine, futbol oynamama isteğine bağlamamak zorundayız. Çünkü bu türlü bir yaklaşım ve mazeret hedefi büyük olan insanlar için çok doğru bir yaklaşım değil. Dolayısıyla biz kendi hatalarımızı da tespit ediyoruz. Eksikliklerimizin de farkındayız. Bu açıdan değerlendirip geleceğe daha farklı bir bakış açısıyla göz atmak zorundayız.

BAZI NEDENLERİ VAR

Analizlerimizi yaptık, oyuncularımızla bunları paylaşıyoruz. Daha iyi nasıl oluruz? Bunun arayışı içerisindeyiz. Sezon başından beri yedi haftalık periyoda baktığım zaman aramıza sonradan katılan oyuncular fiziksel olarak hazır olmayıp sezona bu şekilde başlayanlar, sonrasında ikinci haftadan başlayan hakem hataları, aleyhimize gelişen çok net ve bariz hakem hataları…

ALTERNATİFSİZ ŞEKİLDE GEÇMEMİZ LAZIM

Belki bir takımın sezon boyunca başına gelmeyecek, sezon boyunca sayısal anlamda göreceği kartları biz iki haftada gördük. Oyuncu alternatifliği ve sayısı açısından eksik kaldığımız özellikle son iki haftalık süreçte hem Markao’nun hem de Oğulcan’ın takımdan uzak kalması sebebiyle sıkıntı yaşadık. Önde sadece Ahmet Sağat vardı. O da iyi mücadele etti. Alternatifsiz şekilde bu maçları geçmemiz gerekiyordu. Bunun yanında yaşadığımız futbol adına talihsizlikler… Hakemlerin direkt bizim aleyhimize vermiş olduğu kararlar…

BAZI MAÇLAR DAHA İYİ OLABİLİRDİ

Bütün bu olumsuzlukları şöyle göz önüne getirdiğim zaman bugün ligde liderle aynı puanda bulunmamız bence bizim için olumlu karşılanacak bir durum. Bazı maçlar daha iyi olabilir miydi? Olabilirdi. Son maçta kazansaydık çok daha iyi olacaktı. Ama saydığım hem kendi adımıza yaşadığımız talihsizlikler hem de dışarıdan bizim daha iyi olmamamız için ortaya konulan iradenin bizi ne kadar geriye çektiğini düşünürsek hala liderle aynı puanda olmamız önemli.

İKİ ZOR DEPLASMANDAN GALİP DÖNDÜK

Bu hafta da ligin lideriyle oynayacağız. Markao’nun dışında Herhangi bir sakat oyuncumuz şu anda yok. O yüzden biraz daha güçlüyüz. Oğulcan da aramıza katılacak. O da öndeki alternatif oyuncu sayımızı arttıracak. Genel olarak baktığımızda Amed maçını hesaba katmıyorum çünkü o maç bir maç değildi yani farklı bir şeydi. Bunun dışında oynadığımız iki deplasman var ki, Pendik ve Çorum deplasmanları. İkisini de kazandık ve ben yine bu deplasmanlardaki başarımızın İstanbul karşısında devam edeceğine inanıyorum.

TOP OYUNDA 22 DAKİKA KALABİLMİŞ

İyi bir mücadeleyle oyuncularımız da sorumluluk alacaklardır. Oradan da ligde bir basamak daha yukarı çıkaracak 3 puanı alıp geleceğe daha umutla bakacağımıza inanıyorum. Ligdeki oyun sahanın içerisinde oynanmadığı için çok farklı sonuçlar yaşanabiliyor. Bu haftaki maçımızda ikinci yarıda top sadece 22 dakika oyunda kalabilmiş. Bu sadece bizim ülkemize has bir durumdur. Böyle bir ortamda futbol oynayıp ritim tutturmak ve tempo yapabilmenin ne kadar zor olduğunu hep beraber yaşadık.

ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ

Artık şartlara göre kendimizi uyarlayacağız. Bundan sonra biz de oyunu kuralına göre oynamaya gayret edeceğiz ama centilmenlikten, iş ahlakından helal lokma yemekten kesinlikle vazgeçmeyeceğiz! Çalışacağız, elimizden geldiğince en iyisini yapmak için mücadelemizi vereceğiz ve ben şuna inanıyorum ki bir gün mutlaka iyiler kazanacak.