Ertuğrul Sağlam: Kimse sizi elinizi kolunuzu sallaya sallaya gezdirmeyecek

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bandırmaspor maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ertuğrul Sağlam: Kimse sizi elinizi kolunuzu sallaya sallaya gezdirmeyecek

BULUNDUKLARI KONUMU HAK ETMİYORLAR

Alanyaspor ile oynanan kupa maçı hakkında sözlerine başlayan Ertuğrul Sağlam şu ifadelere yer verdi: Hem süre, hem de yolculuk anlamında Alanya maçı bizim için zorlu geçti. Pazartesi sabah başladı, çarşamba günü öğleden sonra biten bir macera oldu. Bence güzel bir macera oldu. Alanyaspor geniş kadrosu ve kaliteli oyuncuları ile ligde bulunduğu konumu hak etmeyen bir durumda.

KUPAYA CİDDİ ŞEKİLDE ASILDILAR

2 hafta önce oynadığı Galatasaray maçının hemen hemen aynı kadrosuna yakın bir kadroyla sahaya çıktılar. Gerçekten kupaya da çok ciddi asıldılar. Biz ise oynatamadığımız oyuncularla, bir şekilde çocukların kendilerini ifade etme şansı da vermediğimiz, bazı şeyleri görme noktasında faydalanmak istediğimiz bir kadro ile sahadaki yerimizi aldık.

STATTAN MUTLU AYRILDIK

Çocuklar sağ olsunlar ellerinden gelen her şeyi ortaya koydular. Oyunun belli bölümlerinde rakip üstündü, bazı bölümlerinde ise oyunu elimize aldık. Oynadık, pozisyon bulduk, direkten dönen topumuz vardı. Son bölümlerde baskı kurduk, sonuç itibariyle istediğimizi alamasak da oyun, mücadele oyuncuların isteği, arzusu, coşkusu ve görmek istediklerimizi değerlendirme anlamında güzel bir karşılaşma oldu. Kısacası şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki maç sonucunda stattan mutlu ayrıldık.

GEREKEN ŞEYLER YAPILACAKTIR

Bizim bu sezonki gerçek hedefimiz ortada. Bundan sonraki süreçte lige odaklanacağız. Öncelikle ilk devreyi nasıl kayıpsız geçeriz, buna bakacağız? Bandırma maçını nasıl güzel bir mücadeleyle, bizi mutlu edecek şekilde oradan geri döneriz diyerek düşünmemiz gerekiyor. Sonrasında da gereken şeyler yapılacaktır. Kimsenin burada endişesi olmasın.

SAKATLIK HOŞ BİRŞEY DEĞİL

Haftalar ilerliyor. Haliyle yoğun mücadele içerisinde kartlar, sakatlıklar başlıyor. Allah'a şükür sakatlıklardan bu sezon fazla sıkıntı yaşamadık, inşallah da yaşamayalım. Sakatlık hem bireysel hem de oyuncu için çok hoş bir şey değil. Genel manada takıma sirayet eden bir olumsuzluk. Beridze’nin bir sakatlığı mevcut. Bunun dışında Atabey Çiçek kardeşimizin acısı var. Şu an ailesiyle beraber. Alihan’ın kasığında bu ufak bir sakatlığı bulunuyor. Diğer oyuncularımızın tamamı antrenmanda.

YİNE AYAĞA KALKACAĞIZ

İnşallah Bandırma maçında hem o mücadeleyi, hem güzel oyunu, hem de istediğimiz sonucu alacak oyuncularla maça çıkacağız. Çocuklar hafif sendelediğimiz dönemlerde tekrar ayağa kalkmayı becerdiler. Yine ayağa kalkacağız ve koşmaya devam edeceğiz inşallah. Bu çocuklara sonuna kadar inanıyoruz ve güveniyoruz. Defalarca söyledim. Zorlu ve çok uzun bir yolculuk ve kimse kimseye “Alın size 3 puan… Maçları biz size verdik, elinizi kolunuzu sallaya sallaya gidin” demeyecek. Rakipler de mücadele ediyor.

HAK ETMEDİĞİMİZ BİR ŞEY İSTEMİYORUZ

Sezon başından beri hakemlerle alakalı çok ciddi sorunlarımız var. Aleyhimize hatalara maruz kaldık, ısrarla da devam ediyorlar. İnşallah temennimiz bundan sonraki süreçte sonuçlara etki eden ve maçın gidişatını değiştiren, ne bizim aleyhimize ne de rakibin aleyhine hakem hatası yaşanmaz. Hak etmediğimiz bir şey istemiyoruz ama hakkımızın gasp edilmesini de istemiyoruz.

İTİRAZ EDECEĞİZ

Bu konuda sonuna kadar insanların karşısına çıkıp bu duruma itiraz edeceğiz. Ne kadar değişir onu bilemiyoruz. Elimizden geldiğince bu durumu gündeme taşıyıp itiraz etmeye çalışacağız. Bandırma maçının inşallah güzel geçeceğine ve sonrasındaki kalan 2 maçta bu maçın moraliyle ilk devreyi tamamlayacağımıza inanıyorum.

KALECİLERİMİZİN HEPSİ İYİ

“Harun'u kaybettik” diye bir düşüncemiz olmadı. O belli kesimin kendi içinde yaşadığı gereksiz bir hezeyandı. Bizim bir endişemiz olmadı. Biz kalecilerimize, Enes'e, Ahmet'e, hepsine sonuna kadar güveniyoruz. Hepsi iyi kaleci. Harun bundan önceki performansıyla da bizi gelecek adına endişelenecek, karamsarlığa düşürecek bir performans ortaya koymadı. Alanya’da iyi maç çıkardı. Harun dışında iyi maç oynayan birçok oyuncumuz da vardı. O açıdan mutluyuz. Bunları böyle üst üste koyup, değerlendirip bundan sonraki dönemle alakalı bu referanslarla geleceği planlamaya çalışıyoruz.