Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ertuğrul Sağlam: Ligin en iyi kaleci rotasyonuna sahibiz

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, antrenman öncesinde yaptığı açıklamada “Ligin en iyi kaleci rotasyonuna sahibiz” dedi.

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul

ÇOK İYİ MÜCADELE VERDİK

Sözlerine Amedspor maçı ile başlayan Sağlam şu şekilde konuştu: Takımızın morali gayet iyi. Kaybedilen bir Amed maçı var ancak verilen çok da güzel bir mücadele söz konusu. Oyuncularımızın 10 kişi kaldıktan sonraki performansı başa baş hatta pozisyona giren takım bizdik. 9 kişi kalınca da çok iyi mücadele ettik ancak 2 kişi eksik oynamanın dezavantajlarını ilerleyen dakikalarda yaşamaya başladık. Maalesef 2 bireysel hata skoru buraya getirdi. Her şeye rağmen oyuncularımızın mücadelesinden son derece memnunum.

 

DÖRDÜNCÜ MAÇIMIZDA İKİNCİ KEZ OLUYOR

Bu azim, istek, arzu ve mücadele inşallah bize istediğimiz Süper Lig’i getirecek. Amed maçında hakem hataları maça damga vurdu ve bu hatalar sonuca etki etti. Bu sezon 4. maçımızı oynadık, 2. kez maçımızda bariz hakem hatası yaşadık. Sahalarda ender görülen hatalardan ikisi ile karşılaştık. Pendik maçında net bir penaltımız verilmedi. VAR bu duruma sessiz kaldı, gözlerinin önüne perde indi! Buna benzer bir durum Amed maçında karşımıza çıktı.

 

KOLAY LOKMA DEĞİLİZ

Bu durum beni rahatsız ediyor. Diğer takımlara verilen kararlar ve tanınan toleransı göz önünde bulundurduğumuzda bu sezonun bizim için kolay geçmeyeceğini görüyoruz. Ne yapmak lazım? Kocaelispor’un yutulacak kolay bir lokma olmadığını, insanların boğazında kalabileceğini ve bu camianın gerçekten çok büyük bir camia olduğunu insanlara tekrar hatırlatmamız gerekiyor. Bu yüzden Manisa maçı için çok güzel bir ortam hazırlamalıyız.

TARİHİ BİR MAÇ OLMALI

Taraftarımızdan Kocaelispor’un gücünü herkese gösterme açısından 33 bin kişilik bir tribün, karşılaştığımız haksızlıklar karşısında bir tepki, sonrasında da gücümüzü tüm ülkeye göstereceğimiz bir ortam hazırlamak durumundayız. Bu maç bence tarihi bir maç olmalı. Maçın günü, saati ve kimsenin kendi durumuna bakmaksızın sorumluluk alması gereken bir maç oynayacağız. Kısacası, bir şekilde o tribünü doldurmalıyız.

 

SURATLARINA VURALIM

Karşılaşılan olumsuzluklar iyi değerlendirildiğinde kaybettiğimiz 3 puandan fazlasını getirecek bir ortam hazırlayabiliriz. Maçlar kaybedilir ama biz bir davanın peşinde koşuyorsak bu durumu avantaja çevirmek için önümüzde güzel bir fırsat var. Kimin elinden ne geliyorsa ortaya koysun, Manisa ile oynayacağımız karşılaşmayı 33 bin kişi ile nasıl oynanır herkes görsün! Kocaelispor’un gerçeğini ve gücünü herkesin suratına vuralım ve bizim ile uğraşılmayacağını insanlar anlasın.

 

MARKAO’YU DİNLENDİRDİK

Caner Osmanpaşa fiziksel olarak çok iyi seviyeye geldi. Rahatlıkla kullanılabilecek durumda. Markao her geçen gün daha iyiye gidiyor. Biraz geç kaldık. Burada hem bizden hem de Markao’dan kaynaklı bir durum söz konusu. Sabah iyi çalıştı, şimdi ufak bir problemi var, onun için dinlendirelim istedik. Transfer ile alakalı çalışmamız devam ediyor. İnşallah 1-2 gün içinde orta saha için güzel bir haber almak istiyoruz. Sağ kanat arayışımız vardı, bunu durdurduk. İçeriden çözüm üretmeye çalışacağız.

MUSLERA, GALATASARAY’I ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEN ETTİ

Kalecilerimize güvendiğimi tekrarlamak istiyorum. Gökhan Akkan… Benim çok beğendiğim hatta daha önce çalıştığımız takımlara getirmek istediğim, ülkenin an itibari ile en iyi kalecilerinden birisi. Fenerbahçe maçında çok şanssız goller yedi. Muslera’ya bakıyorsunuz, Galatasaray’ı neredeyse Şampiyonlar Ligi’nden etti, sezona da kötü başladı. Mert Günok kardeşimizdir, geçen sezon kötü goller yedi. Uğurcan Çakır’ın en az 5-6 hatalı yediği golü bilirim. Livakovic, Fenerbahçe’ye geldikten sonra çok kötü goller yedi.

 

KALECİLERİMİZLE YOLA DEVAM EDECEĞİZ

Dünyanın hiçbir yerinde hatasız kaleci yok. O yüzden benim taraftarlardan isteğim şu. Bu çocuklara inansınlar, güvensinler. Bunu da belli etsinler. Yönetim kurulu da kaleci transferinden vazgeçtiklerini, Gökhan ve Harun ile yola devam edilmesi ile ilgili fikir birliği içinde oldular. Bundan sonraki süreçte bu iki kardeşimizle devam edeceğiz. İlk maçımızı Gökhan’ın performansı ile kazandık. Bundan sonraki maçlarımızı da Gökhan ile de Harun ile de kazanacağız. Başkan ve yönetim onlara olan inancını dile getirdi ama taraftarımızdan, yerel medyamızdan bu konuda katkı istiyoruz.

 

BERİDZE AYRILMAYACAK

Pazar günkü maçta taraftarımızın Harun’un yanında olup onun moralini üst seviyeye çıkarmasını bekliyorum. Yine iddia ediyorum. Ligimizdeki en iyi kaleci rotasyonuna sahibiz. Bunun kıymetini bilelim, kalecilerimize inanalım. Beridze ile Osman Çakır ve başkan toplantı yaptı. Toplantının sonucunu öğrenirsiniz. Şu anda Beridze’nin takımdan ayrılma durumu yok, devam ediyor.

DENGELERİ İYİ KORUMAK LAZIM

Ligde herkesin birbirini yenebileceği 10-12 takım olduğunu belirtmiştim. Herkes transfer yaptı, hatta kimi takımlar bizim teklif ettiğimiz futbolcuları kadrosuna kattı. Futbolun güç dengelerini değiştirecekler parametreler var. Taraftar ve şehir desteği, ekonomik yapı gibi. Sezon başında transfere giren kimi takımlar bugün sıkıntı yaşamaya başladı. Bu dengeleri iyi korumak lazım. Yıllarca gördünüz, somut örnekler yaşadık.

 

DOĞRULARI ORTAYA KOYMAK ZORUNDAYIZ

Çok iyi transferler yapıp, başarısız olan onlarca takım takip ettik. O yüzden iyi oyuncuları transfer edip kadro kurmak, iyi kadroyu iyi bir ekip haline getirmek, doğruları ortaya koymak, şehirden, taraftardan destek almak, taraftarı ile yerel medyası ile güç oluşturmak, birlik beraberlikle ortaya sinerji üretebilmek, mali olarak eksiye düşmemek gibi durumlar performansı etkiliyor. Kusursuz bir organizasyon ile açık vermeden yolumuza devam etmek zorundayız.