Ertuğrul Sağlam: Oyunumuzun üzerine koymamız lazım

Kocaelispor’un Cuma günü evinde ağırlayacağı Erzurumspor FK maçı öncesinde bugün Körfez Brunga Tesisleri’nde çalışmaları sürdü. Antrenman öncesinde basına açıklamalarda bulunan Ertuğrul Sağlam, hem Pendikspor hem de Erzurumspor FK maçının değerlendirmesini yaptı.

Ertuğrul Sağlam: Oyunumuzun üzerine koymamız lazım

EN İYİ 45 DAKİKAMIZDI

Ertuğrul Sağlam açıklamalarında şunları dile getirdi: “Pendik Süper Lig’den düşen takımının yüzde 80’inin koruyup, gidenlerin yerine de iyi oyuncular getirmiş bir ekip. Ligin 4-5 iyi takımından biri zaten Süper Lig iddialarını her fırsatta dile getiriyorlar. Böyle bir takıma karşı deplasman oyunu kolay olmayacaktı bizim için. Maç öncesi çalıştığımız, rakibin eksik noktalarında istediğimizi aldığımızı ve planlarımızın tuttuğunu söyleyebiliriz. İlk devre mükemmele yakın oldu. Geçtiğimiz sezondan beri burada birçok iyi maç oynadık, ama bence en iyi 45 dakikamızı çıkardık.

KAPTIĞIMIZ TOPLARLA İYİ POZİSYONLAR BULDUK

Oyunu beraber oynadık, blokları kapatıp rakibe boş alan bırakmadık. Kaptığımız toplarla iyi pozisyonlar bulduk. Bir tanesi milimlerle belki de incelense farklı bir karar çıkacak olan ofsayt pozisyonu, diğeri de hakemin faul olarak değerlendirdiği pozisyon. Daha ağırları daha önce verilmedi. 2-3 tane çok net pozisyonumuz var. Daha sonrasında golü atıp çok iyi oynadığımız ilk devreyi kendi lehimize çevirdik.

NET POZİSYONLAR BULDUK

İkinci yarı tabi soyunma odasında aslında oyuncularımızla paylaştığımız en önemli noktalardan biri oyunun hakimiyeti bizde, geri çekilip topu rakibe vermeyelim, oyunun başında rakibi umutlandırmayalım. Ama rakibin içerdeki bazı değişiklikleri ve aldığı oyuncuların etkisiyle bir dönem bocaladık ama bizim yakaladığımız gibi çok net bir pozisyon vermesek bile yemememiz gereken bir gol yedik. Fakat şunu yine söylüyorum; baskı yediğimiz bölümde bile Barış’ın çıkaramadığı, Caktas’ın pozisyonu gibi net anlarımız var.

O PENALTI VERİLSE OYUN 2-0’A GELECEKTİ

Yine bu dönemde hakemin çok net pozisyonu kaçırması, bence VAR’da bulunanların görmemezlikten geldiği çok talihsiz ve daha sezonun başında yaşamak istediğimiz penaltımız verilmedi. O penaltı verilse oyun 2-0’a gelecekti.

HEDEF MİLLİ ARAYA KAYIPSIZ GİRMEK

Oyun bir bir olduktan sonra oyuncularımızın maçtan 3 puanla ayrılma isteği genel olarak artılarının çok fazla olduğu, beklentilerimizin üstünde bir karşılaşma oynadık. Sezona ikide iki ile başladık. Kocaelispor’un 1.lig tarihinde lig başında ilk kez iki de iki oldu. Amacımız bundan sonra en büyük beklentimiz Milli Takım arasına kadar kayıpsız girebilirsek orada bir zamanımız olacak. Takımın sisteme adaptasyonu, yeni oyuncuların fiziksel kalitesinin artması, oyuncuların birbirini tanıması konusunda daha fazla gelişeceğiz ve çok daha iyi bir takım olacağız. Böyle bir karşılaşma oynadıkları için oyuncularımızı tebrik ettim, daha iyisini oynayacaklarını da kendilerine söyledim.

MORALLİ GELİYORLAR

Önümüzde bir Erzurum maçı var. Ankaragücü’nü yendiler. Rakibimiz moralli. O yüzden bizim için zor bir karşılaşma olacak. Oyunun büyük bir kısmının rakip sahada oynanacağını düşünürsek, kalabalıkta iş yapma konusunda iyi çalışmamız lazım. Geçen haftanın üstüne koymamız lazım. İnşallah bu seriyi devam ettireceğiz. Açıkça söylemek istediğim, bazı şeylerin ulu orta kamuoyunda konuşulması doğru değil. Biz kapalı bir şekilde söyledik iyi niyet ve hoşgörünüze ihtiyacımız var. Ligin üst bölgesine oynayabilecek denk kaliteye sahip 8 takım sayabilirim. Normal sonuçlar olacak, herkes birbirini yenebilir. İyi bir takım oluşturup her zaman güçlü olmamız lazım. “

ULU ORTA PAYLAŞILAMAMALI

Ertuğrul Sağlam’ın Pendikspor maçı sonrasında yaptığı “Çözmemiz gereken sorunlar var” açıklamasının hatırlatılması üzerine bu sorunlar ile ilgili şunları ifade etti: ”Bazı konuların ulu orta dışarda konuşulması, kamuoyunda paylaşılması, herkesin bu bilgileri öğrenmesi bence çok doğru değil. O yüzden kapalı bir şekilde söyledik. Diğerleri de bizim içimizde kalsın” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Ali Köksal