Eşini defalarca bıçaklamıştı savunması şok etti

Kocaeli'de meydana gelen olayda eşini boğazından bıçaklayan sanık 17 yıl hapis cezası almıştı. Yargıtay'ın verdiği bozma kararının ardından yeniden hakim karşısına çıktı

Eşini defalarca bıçaklamıştı savunması şok etti

2021 yılında meydana gelen olayda Hasan Arslan isimli şahıs boşanma aşamasındaki eşinin evine gitti. İkili arasında şiddetli bir kavga başlarken cinnet geçiren Hasan Arslan kendisiyle barışmayan eşinin yüzünü, boğazını, karnını ekmek bıçağıyla bıçakladı. Olayın sesinin duyan vatandaşlar olay yerine sağlık ekiplerini çağırdı. İlk müdahalelerin ardından yaralı eş hastaneye kaldırıldı. Hasan Arslan ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"ÇOK SEVİYORDUM"

İşlediği suç yüzünden 2022 yılında tutuklanarak 17 yıl hapis cezası alan eşin davası olaya ilişkin avukatların itirazı üzerine Yargıtay kararı bozdu. Hasan Arslan Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıktı. Hasan Arslan, "Olay günü barışmak için eşimin yanına gittim. Yaptığım şeyden dolayı çok pişmanım. Eşimi ve çocuklarımı çok seviyordum. Çocuklarımdan ve annelerinden özür diliyorum. Eşimden cezaevindeyken boşandım. 3 yıldır tutukluyum, tahliyemi istiyorum" dedi.

"MÜVEKKİLİM ÖLDÜRME KASTI İLE HAREKET ETMEMİŞTİR"

Söz hakkı verilen sanık avukatı, "Müvekkilim öldürme kastı ile hareket etmemiştir. Müvekkilim yaralama suçundan yargılanmalıdır. Adli tıp kurumu raporunda çekilişler vardır. Müvekkilimin eşini öldürücü nitelikte bir yaralaması söz konusu değildir. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ