Eski Baro Başkanı Candemir'den hakem Meler değerlendirmesi,: Bu şiddetin temizlenmesi gerekiyor

Kocaeli Barosu eski başkanı Bahar Gültekin Candemir, Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya ilişkin Nokta TV'ye açıklamalarda bulundu. Candemir, yargının bağımsız olması gerektiğinin öneminden bahsetti.

Eski Baro Başkanı Candemir'den hakem Meler değerlendirmesi,: Bu şiddetin temizlenmesi gerekiyor

Ankaragücü-Çaykur Rizespor'un karşı karşıya geldiği Trendyol Süper Lig'inin 15. haftasında ülke futbolunda kara olay yaşandı. Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmıştı. Yapılan saldırının ardından tepkiler de beraberinde gelirken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç saldırıya dair soruşturma başlatıldığını belirtmiş, Faruk Koca ise tutuklanmıştı.

"ŞİDDETİN TEMİZLENMESİ GEREKİYOR"

Kocaeli Barosu eski Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir ise hakem Meler'e yapılan saldırıya dair konuştu. Candemir; "Çok çirkin sahnelerdi ulusal anlamda büyük bir yankı uyandırmayı bırakın bir spor sahasında centilmenliğin esas olması gereken yerde bile şiddete muhatap olduk hepimiz. Bu eylemi gerçekleştiren ve teşvik eden herkesi kınıyorum. Türkiye'nin şiddet egemen toplum yapısından, lider profilinden kurtulması gerekiyor yaşananları çok üzücü buluyorum. Yargının çok kuvvetli olması, yargı bağımsızlığının olması gerekiyor. Toplumda adalete olan güvenin sağlanması gerekiyor ve spor sahalarından, sokaktan, çalışma hayatından bu şiddetin temizlenmesi gerekiyor" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ