Eski futbolcu için mahkame kararı! Kızıyla paylaşımları olay oldu

Eski futbolcu Gökhan Çıra'nın kızıyla paylaştığı fotoğraf nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma çerçevesinde, Çıra'nın evden uzaklaştırılması talebinin yapılacağı bildirildi.

Eski futbolcu için mahkame kararı! Kızıyla paylaşımları olay oldu

Gökhan Çıra'nın S.S.Ç. isimli 2 yaşındaki kızıyla sosyal medyada paylaştığı bir fotoğraf üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Aile Bürosu harekete geçti ve soruşturma başlattı. Söz konusu paylaşımın çocuğun psikolojik ve sosyal gelişimi üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği düşüncesiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğun geçici olarak devlet yurduna yerleştirilmesini talep etti.

‘ÇOCUK GELİŞİMİNE AYKIRI DAVRANIŞLAR’

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Gökhan Çıra'nın "aile hukukundan doğan yükümlülüklerin ihlali" suçlamasıyla ifadesinin alınmasını ve mağdur çocuğun bakımına mevcut bakıcılar tarafından devam edilmesini istedi. Ayrıca, çocuğun gelişimine uygun olarak Çocuk Mahkemesi'nden danışmanlık tedbiri talebinde bulunulacağı belirtildi. Bunun yanı sıra, başsavcılık tarafından Gökhan Çıra'nın 6284 Sayılı Kanun kapsamında yaşadığı adresten geçici bir süreliğine uzaklaştırılmasının talep edileceği öğrenildi. Çocuk hakkında daha önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmış olan inceleme ve araştırmaların raporlarının başsavcılığa iletilmesi ve bu kapsamda yeni bir rapor hazırlanması da talep edildi.

Kaynak: İHA