Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ev alacaklara da, konut sahiplerine de müjde! 500 bin TL’ye kadar destek geliyor

Ev alacaklara 500 bin TL’ye kadar destek paketi geliyor. Konut onarımına da destek sağlanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan paketten kimler faydalanabilecek, şartları neler? İşte detaylar…

Ev alacaklara 500 bin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev almak isteyenlere ve konutlarını onarmak isteyenlere yönelik 500 bin TL’lik yeni destek paketi hazırladı. Paket kapsamında, ev alacaklara 500 bin TL’ye kadar karşılıksız destek verilecek. Ayrıca, konutlarını onarmak isteyenlere de 35 bin, 70 bin, 100 bin ve 300 bin TL gibi yardım sağlanacak.

İŞTE ŞARTLAR
ATV Haber’e konuşan SGK ve Vergi Uzmanı Murat Bal, destek paketi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Yaşlı, engelli, dul ve yetimlere verilen destekler artırıldığını belirten Bal, sosyal destek yardımlarından yararlanmak için 18 yaşından büyük olma, muhtaçlık sınırı bölgesinde uygun konuta sahip olmama, en az 1 yıldır sorumluluk bölgesinde yaşama ve ailesinden herhangi birinin nafaka yükümlülüğü altında olmama gibi şartları sıraladı. Bal “Basit onarımdan itibaren başlıyor. Kapsamlı onarım, prefabrik ev yapımı ve betonarme ev yapımı şeklinde sosyal yardımlar içinden hak sahibi olabilir vatandaşlarımız” diye konuştu.


Basit ev onarımı için 35 bin TL’ye kadar, orta düzey ev onarımı içinse 70 bin TL’ye kadar yardım yapılacağını belirten Bal, “Kapsamlı bir onarım yapılıyorsa 100 bin lira, prefabrik ev onarımı yapılıyorsa 300 bin lira ve betonarme ev onarımı yapılıyorsa 500 bin liraya kadar destek sağlanabiliyor” dedi ve süre detayına dikkat çekti.

ANNELER İÇİN KONUT YAPILACAK
18 yaşın altında 3 çocuğu olan ve eşi vefat etmiş olan anneler için de 2023 adet konut yapılacak. Öte yandan sosyal destek programıyla aylık alanların maaşları da güncellendi. Buna göre, 2023 yılında 2 bin 348 TL olan yaşlılık aylığı, 2024 itibariyle 3 bin 504 TL’ye çıkarıldı.