Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ev Hanımlarına Emeklilik FLAŞ GELİŞME: Ev Hanımları Nasıl Emekli Olacak? 25 Yılını Dolduran Ev Hanımları Nasıl Emekli Olur? Ev Hanımları İsteğe Bağlı Sigorta Primi Ne Kadar 2024

Milyonlarca vatandaşın hayali olan ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi. Şahsına ait aktif bir sigortası ve sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için sigorta sistemi devreye alındı. Ev hanımları isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek emekli olma yolu açıldı. Hem de üçte birini devlet karşılayacak. Peki, ev hanımları nasıl emekli olur? Ev hanımları isteğe bağlı sigorta primi ne kadar 2024? İşte yanıtıçç.

Milyonlarca vatandaşın hayali olan

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi devletten geldi. Yerel seçimler öncesi mesaiyi artıran hükümet yeni adımı ev hanımları oldu. Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan ev hanımları nasıl emekli olacak sorusu yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl AK Parti Seçim Beyannamesi toplantısında müjdesini verdiği ev hanımlarına emeklilik yolu resmen açıldı. Aile Koruma Kalkanı Programı ile ev hanımlarına emeklilik desteği sağlanacağı söylendi. Detaylar belli oldu. Peki, 25 yılı dolduran ev hanımları nasıl emekli olur? Ev hanımları isteğe bağlı sigorta primi ne kadar 2024? İşte merak edilen soruların yanıtları..

EV HANIMLARI NASIL EMEKLİ OLUR?

25 yılını dolduran ev hanımları nasıl emekli olur merak eden vatandaşlar son dakika bilgisine odaklandı. 2024 yılına girişle birlikte net olmayan maddelerin çözüm aşamasına geçildi. Katıldığı programda ev hanımlarına emeklilik maddesini aktaran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmalarımızı başlattık. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında, yükümlü olunan primin üçte birinin devlet tarafından ödenmesi yönünde bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü ve biz bunu yerine getireceğiz” diye konuştu. Yıllardır ev hanımlarının hayali olan emeklilik yolu böylece resmi olarak açılmış oldu.

EV HANIMLARI İSTEĞE BAĞLI SİGORTA PRİMİ NE KADAR 2024

Ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi için sendikalardan, kadın örgütlerinden ve birçok sivil toplum kuruluşundan fikir alınacağı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Ondan sonra belirli bir noktaya getireceğiz. Daha sonra da ortaya çıkan tabloyu Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yetkilileriyle bir araya gelerek bunu da hayata geçireceğiz. Hedefimiz orta vadede bunu uygulamaya aktarmak olacak” dedi. 1 Ocak 2024 itibarıyla isteğe bağlı sigorta primi ödemek isteyenler aylık 6 bin 400 TL ödemesi gerekiyor. Ev hanımları emeklilik yasası bugün çıkmış olsaydı devlet ev hanımlarına 2 bin 133 TL katkı yapacak. Böylece ödenecek prim 4 bin 267 TL’ye inmiş olacak. Kadınlar Bağkur’dan 9000 gün prim ve 58 yaş şartıyla emekli olabilirken prim şartının SSK ile eşitlenme durumu masada. Bu durumda 7200 gün prim yeterli olacak.