Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ev kiralamada yeni yöntem büyük tartışmalara yol açıyor!

İzmit Sanayi Mahallesi’nde şantiye ve fabrikalara kiralanmak üzere fahiş fiyatlarla ilana çıkan evlere tepkiler her geçen gün artıyor. En çok şikayet ise güvenliklerini tehlikede gören mahalle sakinlerinden geliyor.

İzmit Sanayi Mahallesi’nde şantiye

Sanayi Mahallesi’nde bazı daireler şantiye ve fabrikalara fahiş fiyatlarla kiralanıyor. İlan portalında yer alan ilanlarda dairelerde 18-20 kişinin kalabileceği belirtiliyor.

FİRMALAR SIKLIKLA TERCİH EDİYOR

Şantiye ve taşeron firmalarının işçileri için sıklıkla tercih ettiği mahallede bu sebeple kiralar fahiş fiyatlara yükseliyor. Bu tür ilanlar bölgede artmaya devam ederken mahalle halkı da durumdan rahatsız.

MAHALLELİ DURUMU TEHLİKELİ BULUYOR

Mahalle halkı bölgelerinde yaşanan bu olaylar sonrasında fahiş fiyatların yanı sıra daha büyük sıkıntılar yaşanabileceğinden korkuyor. Bu dairelerde kaçak, yabancı uyruklu işçilerin yaşamasından korktuklarını belirten mahalleliler durumu tehlikeli buluyor.

SANAYİ MAHALLESİ’NDE 32 BİN LİRALIK DAİRE

Şantiye firmalarına kiralanmak için ilana konan 4+1 145 metrekare kiralık ev için 32 bin lira bedel biçilirken, bir başka ilanda ise 5+1 150 metrekare ev için 25 bin lira kira isteniyor.

FAHİŞ FİYATLARI TETİKLER Mİ?

Bu durumun bölgedeki kira piyasasını nasıl etkileyeceğini Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu’na sorduk. Hacıoğlu, durumun yanlış olduğunu ifade ederek gerekli şikayetleri yapacaklarının altını çizdi.

HACIOĞLU: BU İLANLAR YANLIŞ

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, “Sanayi Mahallesi’nde aynı tarzda evlerin fiyatı 15-20 bin lira civarındayken, evlerin bu tür kullanılarak yüksek paralarla kiraya verilmesi yanlıştır.

Alpay Hacıoğlu

“ŞİKAYET EDECEĞİZ”

Haddinden fazla yüksek kiralar bölgede fahiş fiyatların artmasına sebep olur. Bu tür evlerle ilgili Ticaret Bakanlığı ve ilan portallarına şikayette bulunuyoruz. Söz konusu ilanlarla ilgili de gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

“BU TÜR KULLANIMLAR YAYGIN”

Mahalle Muhtarı İsmail Moğultay da konu ile ilgili gazetemize konuştu. Moğultay, “Mahallemizde bu tür kullanımlar maalesef yaygın. Bir fabrika tarafından kiralanan bir binada 200 yabancı uyruklu aynı anda yaşıyor. Bu binaya yetkililer geldi baktı yasal dediler.

İsmail Moğultay

“TİCARETHANE UNVANI GEREKİR”

Fabrika ve firma sahipleri de işçiler için bölgemizi tercih ediyor. Ancak bu durum fahiş fiyatlara sebep olabilir. Pansiyon gibi kullanılan bu dairelerde kaçak işçiler konaklayamaz. Yasal yollarla yapıyorlar sanırım. Ama pansiyon gibi kullanılacaksa ticarethane unvanına sahip olmak gerekiyor” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. 200 mültecinin çalıştırılmak adına bu binada barınmasına uygundur diyen yetkili her kimse dilerim o mülteciler sizin evinizin kapısını dünürcü olarak çalarlar sizde damat diye bağrınıza basarsınız. Kapının önünde balkonunun karşısında Suriyeli Afganlı Hintli ne idigü belirsiz bu adamlara kendi evinin yanı karşısı olsa izin verirmisin sayın yetkili. Burada meydana gelebilecek nahoş bir durumdan şimdiden söyleyeyim başta sayın valimiz ve bu yetki verenler sorumlu olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lastik İş Sendikası ev sahipliğinde
Sıradaki Haber Lastik İş’in ev sahipliğindeki Küresel Sanayi İşçileri Sendikası toplantısı başladı!