Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ev sahibi olmak isteyen kimse bu detayı bilmiyor! Arsanıza 200 bin TL’lik devlet desteği ile 2+1 prefabrik ev yaptırabilirsiniz!

Ev sahibi olmak isteyenler için alternatif arayışlar son dönemde ev fiyatlarındaki artış sonrasında ortaya çıktı. Bu kapsamda düşük maliyetler ile prefabrik evlere ilgi arttı. 200 bin TL’sini devlet karşılayacak!

Ev sahibi olmak isteyenler

Türkiye’de artan ev fiyatları sonrasında birçok yeni düzenleme ve devlet desteği duyuruldu. Bu kapsamda kendi arsası olanlara 200 bin TL’ye kadar prefabrik ev yapım desteği ilk sırada yer alıyor.

Son yıllarda Türkiye’nin bir kere daha deprem gerçeği ile karşılaşmasının ardından ve giderek artan ev fiyatları sonrasında hem depreme karşı daha az riskli hem de daha ucuz olan prefabrik evlere ilgi arttı. Prefabrik ev yaptırmak hem çok daha az maliyetli hem de çok daha güvenli olarak görülüyor. Bu kapsamda devlet destekleri de uygulanıyor.

PREFABRİK EV YAPIMINA 200 BİN TL DESTEK!

Devlet tarafından geri ödemesiz olarak 200 bin TL’ye kadar ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara prefabrik ev desteği sunulmaya devam ediyor. Bu destekten yararlanarak ev sahibi olmak isteyen vatandalar kendi evlerini inşa edebilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan şartlar kapsamında vatandaşların prefabrik ev yapmaya karar vermesinin ardından destekten yararlanmak için bazı şartları sağlamaları gerekiyor. Bu şartları sağlayanlar destekten yararlanabilecek.

PREFABRİK EV YAPIMI DESTEK ŞARTLARI NELER?

Prefabrik ev yapımına destek için bazı şartların karşılanması gerekiyor. Bu kapsamda başvuru yapacak kişilerin hane içindeki kişi başına düşen gelirlerinin net asgari ücretin üçte biri kadar olması gerekiyor. Öte yandan yaşlılık, engellilik ve tek ebeveynli, dul olma gibi temel gereklilikler de aranabilir.

PREFABRİK EV DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Prefabrik ya da betonarme ev yadımı ön başvurusu için ilgili şartları sağlayan vatandaşların e – Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmet sayfasında erişim sağlaması gerekiyor. Buradan sosyal yardım başvuru hizmetine erişim sağladıktan sonra başvuru adımlarının tamamlanması gerekecektir. Ayrıca bakanlığın ilgili birimleri üzerinden de detaylı bilgi alınabilir. 2+1 ve 50 metrekare evler için 339 bin 900 TL gibi bir maliyet bulunuyor. 200 bin TL destek ile bu maliyet 139 bin TL’ye kadar düşüyor.