Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ev sahibi olmayanlara TOKİ eliyle destek! O illerde 4 bin-5 bin TL taksitle satışlar başlıyor! Kira öder gibi ev sahibi olmak mümkün!

Artan ev fiyatları sonrasında ev sahibi olmak da bir hayli zorlaştı. Hiç evi olmayanlara ise TOKİ’den fırsat niteliğinde projeler sunulmaya devam ediyor. Bazı illerde uygun fiyatlı daireler satışa çıkıyor!

Artan ev fiyatları sonrasında

Türkiye’de emlak piyasalarında 2023 yılı oldukça hareketli geçti. Fahiş bir şekilde son birkaç yıldır devam eden fiyat artışları sonrasında artık yeni bir ev satın almak bir hayli zorlaştı. Artan ev fiyatlarına karşın Merkez Bankası tarafından alınan faiz artırma kararları ise konut kredilerine erişimi zorlaştırdı.

Özellikle dar gelirli ve hiç evi olmayan vatandaşların ev sahibi olmalarını sağlayacak çeşitli devlet destekleri gelmeye devam ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından pek çok farklı ilde çeşitli sosyal konut projeleri ve avantajları uygulanıyor.

TOKİ’DEN 2024’TE YENİ PROJELER GELİYOR!

Ev sahibi olmak isteyenlere TOKİ’den yeni destek projeleri gelmeye devam edecek. Özellikle ilk defa ev sahibi olacak kişiler bu avantajlardan yararlanabilecek. Geçtiğimiz 14 Aralık tarihinde 32 ilde 169 dair ve 28 ilde 192 iş yerinin satışını tamamladığını duyuran TOKİ, ihale süreçlerinin detaylarını paylaştı.

Menemen Haber’de yer alan bilgilere göre, Ankara Green Park Otel ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda yapılan ihale süreci tamamlanmıştı. Yüzde 25 peşinat ödeyen vatandaşlar ev sahibi olmak için gün saymaya başladı. 2024 yılına sadece sayılı günler kala 32 farklı ilde satılan konutlar, yüzde 25 peşinat ve 72 ay vade seçenekleri ile kolay ödeme imkanlarına da sahip.

UYGUN GERİ ÖDEME SEÇENEKLERİ SUNULACAK!

Afyonkarahisar’dan Trabzon’a kadar birçok farklı ilde yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade ile çok sayıda ile ev sahibi olmak isteyenler için fırsatlar sunulacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde TOKİ tarafından 2024 yılı için ayrıca yeni sosyal konut projelerinin de hayata geçirilmesi bekleniyor. Aylık düşük taksit oranları ile hiç evi olmayanların ev sahibi olmaları ve rahat bir ödeme planından yararlanmaları sağlanacak.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…