Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Bugünden itibaren, ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira anlaşmazlıklarını mahkemeye taşımak isteyenler, ilk olarak arabulucuya başvurmak zorunda kalacaklar.

Bugünden itibaren, ev sahibi

1 Eylül’den itibaren uygulamaya konulan bu yeni sistemle, kira, komşuluk ve kat mülkiyeti sorunlarında arabuluculuk aşaması zorunlu hale getirildi. Arabulucuya başvuruda bulunmak ücretsiz olup, tarafların anlaşmaya varması durumunda ödeme yapılacaktır.

EN FAZLA 4 HAFTA

Avukat ve Arabulucu Umut Metin konuyla ilgili olarak, “Eğer arabuluculuğa başvurulmadan mahkemeye gidilirse, dava reddedilecektir. Bu nedenle, dava açmadan önce arabuluculuk sürecini tamamlamak gerekmektedir.” dedi. Metin, arabuluculuğun avantajlarına da değinerek, yargılama süresinin Türkiye’de 3-5 yıl sürdüğüne dikkat çekti ve “Arabuluculukla anlaşma süresi en fazla 4 hafta” diye belirtti.

ARABULUCUYA NASIL BAŞVURULUR?

  1. Taraflardan biri tanıdığı bir arabulucuya doğrudan başvurabilir.
  2. Arabuluculuk merkezlerine başvurarak duruma uygun bir arabulucu atanmasını talep edebilir.
  3. Eğer bir arabulucu bilinmiyorsa veya seçilemiyorsa, adliyelerde bulunan arabuluculuk bürolarından Adalet Bakanlığı’nın listesinde kayıtlı arabuluculardan biri atanabilir.

KARAR VERİCİ OLACAK

Metin, arabuluculuk sürecinin tarafsız ve adil bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayarak, tarafların isterlerse bu sürece avukatlarıyla katılabileceğini veya toplantıyı erteleyebileceğini belirtti. Eğer taraflar anlaşma sağlarsa, arabulucunun karar verici konumuna gelebileceğini ekledi.

“YÜZDE 50 BAŞARI ORANI”

Umut Metin son olarak, “Arabuluculuğa başvurulan konularda en az yarısında olumlu sonuç alınıyor. Kira konularında bu oranın %60’a ulaşmasını bekliyorum. İnsanların arabuluculuk sürecinden çekinmelerine gerek yok.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İYİ Parti’den son seçimde milletvekili
Sıradaki Haber Aşkın Özön İYİ Parti’den istifa etti