EVDE BAKIM MAAŞI BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK MI? Haziran Ayı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak? Güncel Evde Bakım Maaşı Yatan İller

Çok sayıda vatandaşın gündeminde yer alan haziran ayı evde bakım maaşı yatan iller listelendi. Bu yıl 1. günü 16 Haziran Pazar gününe denk gelen Kurban Bayramı öncesi evde bakım maaşı ödeme tarihleri merak edildi. Her ayın 15'inde yatan evde bakım maaşı bu ay ne zaman yatacak sorgulandı. Peki, evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı? İşte yanıtı..

EVDE BAKIM MAAŞI BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK MI? Haziran Ayı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak? Güncel Evde Bakım Maaşı Yatan İller

Güncel evde bakım maaşı yatan iller sorgusu yapan vatandaşlar Kurban Bayramı öncesi ödemeleri alıp alamayacaklarını merak etti. Her ayın 15'inde hak sahiplerinin hesaplarına geçen evde bakım maaşı ödemelerinde haziran ayı evde bakım maaşı yatan iller merak edildi. Çok sayıda vatandaş İzmir evde bakım maaşı yattı mı sorgusuna başladı. Peki, evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı? Haziran ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? İşte merak edilenler..

EVDE BAKIM MAAŞI BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'inde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Bu yıl 16-17-18-19 Haziran günleri kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesi ödemelerin yatırılacağına dair güncel bir bilgi bulunmuyor. 2024 memur ve emekli zam oranına göre şekillenen evde bakım maaşlarının haziran ayında 15 Haziran tarihinde hesaplara geçeceği düşünülüyor. Yüzde 49,25 oranında zam yapılan evde bakım maaşları 5097 TL'den 7608 TL'ye yükseldi.

HAZİRAN AYI EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER

Evde bakım maaşı sorgulama için e-Devlet sistemine giriş yapın. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama sayfasından ödemeleri il il sorgulayabilirsiniz. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar TC kimlik numaraları ve şifreleriyle bulunduğu ilin evde bakım maaşı sorgulamasını yapabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Şermin Temur