Evde Bakım Maaşı ne kadar olacak 2024? Evde Bakım Aylığı ne zaman yatıyor, başvuru şartları neler?

Evde Bakım Maaşı ne kadar olacak 2024? Evde Bakım Aylığı ne zaman yatıyor, başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı ödemelerini her ay düzenli olarak yapmaya devam ediyor. Evde bakım aylıkları, memur maaş katsayısına göre artış gösteriyor ve 2024 yılı zamlı maaşlar için hazırlıklar başladı. İşte, evde bakım maaşı detayları:

Evde Bakım Aylığı Ne Kadar Olacak, Kimler Başvurabilir?

Evde bakım aylıkları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuruları alınan ve olumlu sonuçlanan hak sahiplerine ödeniyor. Aralık ayı ödemesi sonrasında, 2024 evde bakım maaşı başvuru ve zamlı tutar araştırmaları hız kazandı. Ocak ayındaki verilerle birlikte yeni evde bakım maaşı tutarlarının netleşmesi bekleniyor.

Evde Bakım Maaşı Ödeme Detayları:

  • Evde bakım aylıkları memur maaş katsayısına göre artış gösterir.
  • Ödemeler her ayın 11-15'i arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılır.
  • Temmuz ayında memur maaşları ve emekli memur aylıkları için yapılan zam, evde bakım maaşlarını da etkiler.

Evde Bakım Maaşı Başvuru Şartları:

  1. Engelli kişinin sağlık raporunda "ağır engelli" kısmının işaretli olması gereklidir.
  2. Eve giren her türlü gelirin kişi sayısına bölünmesinde, kişi başı gelir asgari ücretin üçte ikisinin altında olmalıdır.
  3. Sosyal hizmetler yetkilileri tarafından yapılan incelemede, engelli kişinin bakıma ihtiyacının olduğu tespit edilmelidir.

Evde Bakım Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır? Evde bakım yardımı başvurusu, engelli bireyin nüfus kayıt sistemine kayıtlı olduğu yerleşim yerindeki il müdürlüğüne veya sosyal hizmet merkezi müdürlüğüne yapılır. Ayrıca başvurular, e-Devlet kapısı üzerinden de alınabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ