Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Evde Bakım Maaşı Yatan İller 9 Şubat BELLİ OLDU: Evde Bakım Maaşı Ne Kadar? e-Devlet Evde Bakım Maaşı Sorgulama Ekranı

Evde bakım maaşı yatan iller 9 Şubat listesi geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaşlılara, engellilere ve hastalara verilen evde bakım maaşı 9 Şubat listesi yayınlandı. Devletten destek alan vatandaşlar evde bakım maaşı ne kadar oldu sorguladı. İşte 9 Şubat evde bakım maaşı 2024..

Evde bakım maaşı yatan

9 Şubat 2024 Cuma günü evde bakım maaşı yatan iller araştırıldı. Arama motorlarında evde bakım maaşı sorgusu yapıldı. Milyonların gündeminde yer alan evde bakım maaşı ne kadar belli oldu. Şubat ayında yapılacak ödemeler belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca bakıma ihtiyacı olan engelliler ve ailelerine verilen ekonomik destek illere göre farklı tarihleri kapsadı. Evde bakım maaşı zamlı maaşlar için gözler şubat ayı ödemesine çevrildi. Peki, evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 9 Şubat evde bakım maaşı ne kadar? İşte evde bakım maaşı 2024 listesi..

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı ve engelli aylıklarıyla birlikte evde bakım maaşı ödemelerinde de artış yapılacağını söyledi. Sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artış yapıldı. 2024 memur ve emekli zam oranı ardından netleşen evde bakım maaşı 5097.96 TL iken şimdi 7.608 TL oldu. Memur ve emekli maaş zammı gibi yüzde 49,25 oranında zam alan evde bakım maaşı yatan iller belli oldu.

9 ŞUBAT 2024 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER

2024 Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme ardından Evde Bakım Yardımı ödemeleri netleşti. Şubat ayına girişle birlikte evde bakım maaşı alan hak sahiplerinin hesaplarına zamlı olarak ödemelerin yapılacağı bilgisi verildi. 2024 şubat ayında 7608 TL olarak yatacak olan evde bakım parası her ay belirli tarihlerde düzenli olarak hesaplara geçiyor. Şubat ayı evde bakım maaşı ödemeleriyle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Evde bakım maaşı ayın 15 ile 31’i arasında hesaplara yatırılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN