Evde Krem Şanti Nasıl Yapılır? Tarifi, Püf Noktası

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

Çeşitli tatlı tariflerinde sıklıkla karşımıza çıkan krem şanti pratik yapımı ile çoğu kişinin gözdesidir. Evde tatlı yapmak isteyenlerin pratik ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceği krem şanti az malzeme istemesi nedeniyle zorluk çıkarmaz. Birkaç dakika gibi çok kısa bir sürede hazır hale gelmesi evde yapmak için geçerli sebeplerden biridir. Evde krem şanti yapmak için gerekli malzemeler şu şekildedir:

  • 3 tane yumurtanın beyazı
  • 1,5 çay bardağı kadar toz şeker
  • Vanilya
  • 4 yemek kaşığı içme suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz

EVDE KREM ŞANTİ TARİFİ

Evde Krem Şanti Nasıl Yapılır? Tarifi, Püf Noktası - Resim : 1

Krem şanti malzemelerini hazırladıktan sonra bunları bir kaba koyup karıştırarak iyi bir sonuç elde edilebilir. Hazırlık esnasında dikkat edilmesi gereken nokta malzemelerin iyi bir şekilde erimesidir. Aynı zamanda iyi sonuç almak için çırpma hızının yüksek olmasına özen gösterilmelidir. Evde krem şanti yapmak isteyen kişilerin aşağıda yer alan adımları takip etmesi gerekir:

  • Yumurtaları kırıp beyazlarını orta boy bir kabın içine alın.
  • Yumurtanın üzerine yarım çay kaşığı tuz atın.
  • Mikseri orta hız ayarına getirin. Yumurta beyazının miktarı iki katına çıkana kadar çırpın. Yaklaşık 4 dakika boyunca bu işleme devam edin.
  • Bir cezvenin içerisine suyu ekleyip altını açın. Şekeri ilave ettikten sonra kısık ateşte eritmeye başlayın.
  • Şeker eridikten sonra cezveyi ocaktan alın.
  • Cezvedeki şerbeti yumurta beyazının içine yavaş bir şeklinde azar azar ilave edin. Bu esnada mikseri yüksek hız ayarına getirerek çırpın.
  • Tüm şerbet yumurtanın içine eklendikten sonra koyu bir kıvam alana kadar çırpma işlemini sürdürün.
  • Koyu bir kıvam alan karışımın içine bir paket vanilya ilave edin. Daha sonra bir müddet daha çırpın.
  • Karışım koyu bir kıvam aldıktan sonra çırpma işlemini sonlandırın. Karışımını 2-3 saat kadar katılaşması için buzdolabında bekletin.
  • Dolapta yeteri kadar kalıp katılaşan krem şantiyi dilediğiniz gibi kullanın.

EVDE KREM ŞANTİ YAPIMININ PÜF NOKTASI

Evde Krem Şanti Nasıl Yapılır? Tarifi, Püf Noktası - Resim : 2

Yumurtanın beyazını ayırırken sarısının karışmamasına dikkat etmek son derece önemlidir. Aksi taktirde krem şantinin kalitesi düşecektir. Şekerli suyu çok kaynatmamaya özen göstermek gerekir. Ilımaya başladığı an yumurtalara ilave etmek en etkili sonucu verir. Krem şanti yapımının kritik noktası çırpma işlemidir. Elle karıştırmaktan ziyade mikserle ya da blender ile çırpmak çok daha iyi sonuç almayı sağlar.

Krem şantinin kullanıldığı yere bağlı olarak kakaolu olması istenebilir. Bu durumda malzemelere 1 tatlı kaşığı kakao ekleyerek karışımın tarifinde oynama yapmak mümkündür. Yapımı tamamlanan krem şantinin çok fazla bekletilmemesi tavsiye edilir. En fazla 2 gün içinde tüketilmesi gerekir. Kolay bir kullanım için buzdolabı poşeti kullanılabilir. Poşeti kıvırıp ucunda delik açmak uygun bir kullanım sağlar.

EV YAPIMI KREM ŞANTİNİN KALORİSİ

Evde yapılan 100 gramlık krem şanti yaklaşık olarak 225 kaloriye denk gelir. Eğer krem şanti bir tatlı için kullanılacaksa tüketilecek olan kalori miktarı artış gösterir. Tarifte verilen malzemeler 200 gram krem şanti elde edecek miktardadır.

KREM ŞANTİNİN KULLANIM ALANLARI

Evde yapılan pek çok tatlıya kolaylıkla ilave edilebilen krem şanti geniş bir kullanım alanına sahiptir. Çeşitli kek, pasta ve muhallebi tarifi ile uyumlu bir yapıya sahiptir. Bunun yanı sıra ekler, kurabiye, tatlı topları, kadayıf, dondurma ve irmik tatlısına da eklenebilir.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız