Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Evde yoğurt nasıl yapılır?

Evde yoğurt yapmak oldukça kolay ve lezzetli bir işlemdir. İşte temel yoğurt yapma tarifi:

Evde yoğurt yapmak oldukça

Malzemeler:

  • 1 litre süt (tercihen taze ve pastörize süt)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (başlangıç mayası olarak kullanılacak, önceden hazırlanmış doğal yoğurt)

Yapılışı:

  1. Sütü bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın. Sütü kaynamadan önce karıştırmaya devam edin. Sütün yaklaşık olarak 85-90°C (185-194°F) sıcaklığa gelmesi yeterlidir. Kaynama noktasına gelmesine gerek yoktur.

  2. Isınan sütü ocaktan alın ve oda sıcaklığında biraz soğumasını bekleyin. Sütün sıcaklığı 43-46°C (110-115°F) arasına düşmelidir. Elinizi yakmayacak bir sıcaklıkta olmalıdır.

  3. İyice soğuyan sütün içine 2 yemek kaşığı doğal yoğurdu ekleyin. Yoğurdu sütün içinde karıştırarak homojen hale getirin. Bu doğal yoğurt, yeni yoğurdun başlangıç mayası olarak görev yapacaktır.

  4. Yoğurt karışımını süt kutusu veya cam kavanoza aktarın. Kavanozu sıkıca kapatın veya üzerini örtün.

  5. Yoğurt karışımını sıcaklık korunarak olabildiğince sabit bir ortamda bekletin. Bu aşamada yoğurdun mayalanması gerçekleşecektir. Bu süre 6-12 saat arasında değişebilir. Mayalanma süresi uzadıkça yoğurdun kıvamı daha yoğun olur.

  6. Mayalanma süresi sona erdiğinde yoğurdu kontrol edin. Yoğurdu bir kaşıkla hafifçe karıştırın veya çırpın. Eğer yoğurt kıvam alıp jölemsi bir yapı kazanmışsa, doğru kıvama ulaşmış demektir.

  7. Yoğurdu buzdolabına alın ve soğuması için birkaç saat bekletin. Soğuyan yoğurdu daha sonra tüketmek üzere kullanabilirsiniz.

Not: Yoğurdu mayaladıktan sonra bir kısmını, sonraki yoğurt yapımında başlangıç mayası olarak kullanmak üzere saklayabilirsiniz.