Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Evden çalışmanın sonu mu? Yöneticiler ofis istiyor!

Covid-19 pandemisinin ardından uzaktan çalışma sistemi tüm dünyada yaygınlaşırken, Amazon’un çalışanları ofise çağırması bu durumun sona ermeye başladığının bir işareti olarak görüldü.

Covid-19 pandemisinin ardından uzaktan

Covid-19 pandemisinin ardından uzaktan çalışma sistemi tüm dünyada yaygınlaşırken, Amazon’un çalışanları ofise çağırması bu durumun sona ermeye başladığının bir işareti olarak görüldü. Bir araştırmaya göre ABD’de yaşayan CEO’ların neredeyse tamamı gelecek üç yılda çalışanları tamamen ofise çağıracak. Amazon CEO’su Andy Jassy’nin şirketin kurumsal çalışanlarını ofise geri çağırma kararının ardından, Covid-19 salgınıyla iş dünyasına yer eden uzaktan çalışma düzeni tartışma konusu oldu.

OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR

Jassy’nin duyurusu, özellikle teknoloji sektöründe hibrit çalışma düzenini benimsemiş olan şirketler arasında büyük bir şaşkınlık yarattı. Amazon pandemi sonrası hibrit çalışmayı benimsemişti. CNBC-e’nin haberine göre uzaktan çalışma modeline alışan ve bu modelin sağladığı esnekliği tercih eden çalışanlar, ofise dönüş zorunluluğunun motivasyonlarını olumsuz etkileyebileceğini düşünüyor. Amazon gibi büyük bir teknoloji devinin bu adımı, diğer şirketlerin de benzer kararlar almasına yol açabilir.

YÜZDE 80’İ

Araştırma şirketi KPMG’nin anketine göre ABD’li CEO’ların neredeyse yüzde 80’i gelecek üç yıl içinde kurumsal çalışanların tamamen ofislere dönmesini bekliyor. Bu oran, uzaktan çalışma modelinin gelecekte de sürdürülebilir olup olmayacağı konusunda iş dünyasında ciddi bir belirsizlik olduğunu gösteriyor

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SEDAŞ’ın Kocaeli’de gerçekleştireceği bakım ve
Sıradaki Haber SEDAŞ duyurdu! 7 ilçe ama özellikle Darıca ve Kandıra…