Evlenecek çiftler bu fuar sizin için! Yarın başlıyor

Kocaeli’de 3 gün sürece ve evlilik arifesindeki çiftler ile firmaları buluşturacak olan evlilik fuarının lansmanı yapıldı

Kocaeli'nin gözde düğün ve davet organizasyon sektörü, heyecan dolu bir buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor! Kocaeli Düğün Davet Etkinlik İşletmecileri Dayanışma Geliştirme Derneği (KODED), sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirecek önemli bir etkinliğe imza atacak. Dernek öncülüğünde fuar ile ilgili bugün Başiskele Diva Restoran'da lansman toplantısı düzenlendi. Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenecek olan düğün fuarı, 9 Şubat Cuma günü başlayacak ve üç gün boyunca sürecek. Fuarın açılışı saat 10.00'da gerçekleşecek ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Ticaret Odası'nın iş birliğiyle düzenlenecek. Ünlü sunucu Uğur Aslan'ın moderatörlüğünde, renkli etkinlikler ve kampanyalar evlenecek çiflere sunulacka. Düğün fuarında ayrıca ünlü konuşmacı Alişan Kapaklıkaya da yer alacak. Katılımcılar, düğün sektöründeki son trendleri ve yenilikleri yakından takip etme fırsatı bulacaklar. Basın toplantısına Dernek Başkanı Erkan Günenç, Başkan Yardımcısı Kaan Kandemir, Yönetim kurulu üyeleri, Levent Ergüney, İbrahim Şahin, Aslı Sayan, Nalan Altın, Mehlika Sarıoğlu, İbrahim Şahin, Ahmet Şahin, Süleyman Tanyıldız, Samed Uçar, Eren Kaya katıldı.

Evlenecek çiftler bu fuar sizin için! Yarın başlıyor - Resim : 1

“HİÇBİR FİRMA 13 BİN ÇİFTİ EVLENDİREMEZ”

9-10-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek düğün fuarı ile ilgili konuşan KODED Başkanı Erkan Gönenç, “Türkiye genelinde altmış yedi ilde dernekler kurmak için gezdik. Federasyon ve konfederasyonu oluşturduk. Bir araya topladık. Bir kuruluşumuz olmadığı için talepte bulunduğumuzda siz kimsiniz diye soruyorlardı. Bu dernek ile bu sorunumuzu çözmüş olduk. Bizim sektörümüz mobilya ve inşaat sektörü de dahil toplam 37 kaleme hitap ediyor Sektörümüz Türkiye bütçesine yüzde 12 katkı sağlıyor. Kocaeli’nin de Türkiye ekonomisine katkısı yüzde 12 oranında. Kocaeli’de 13 bin çift evlenmiş bir yılda. Sektördeki paydaşlarımız ile bir araya gelerek güçlerimizi birleştirdik. Biz aslında rakip değilmişiz. Çünkü kentte hiçbir firma 13 bin kişiyi evlendiremez. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı'na gittik. Projemizi anlattık. Ekip arkadaşlarımız inanılmaz efor sarf ediyorlar. Bizim sloganımız bizimle evlenir misiniz?” ifadelerini kullandı.

Evlenecek çiftler bu fuar sizin için! Yarın başlıyor - Resim : 2

“KENDİ YERLERİMİZDEN FERAGAT ETTİK”

Fuarda 46 firmanın olacağını ifade eden Gönenç, “Biz Kocaeli'de iki yüz tane düğün salonuyuz antik kapılarda dahi bizim büyümemiz lazımdır. Dışarıda kalanlara şimdiden çok özür diliyoruz. Alanımız küçüktü. Biz yönetim olarak kendi yerlerimizden feragat ederek biraz daha arkadaşımızı alalım. Kimse mağdur olmasın önceliğimizi birbirimize sadece üyeler özellikle önceliğimiz onlara versin” dedi.

Evlenecek çiftler bu fuar sizin için! Yarın başlıyor - Resim : 3

“ZAM YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Düğün fiyatlarının yüksek olmasının nedeni ve fuarda yapılacak kampanyalar ile ilgili konuşan Gönenç, “Bazı firmalar 2023 fiyatları ile hizmet verecek. Asgari ücrete yüzde 49 oranında zam geldi. Firmalar da bu zamları karşılamak zorunda. Bizim sözleşmelerimiz aylar öncesinde yapılıyor ve öngörülemiyor. Bizim işimiz Kocaeli'yle ilgili ne kadar yardımcı olabiliriz? Fuarda evet yüzde yirmi çok büyük bir rakam bizde. İndirimler olacak ama firmalara göre değişecek. Herkesten bunun sözünü aldık. Düğün sezonu öncesinde bu konularda çok şikayet ediliyor. Yani insanlar ilk düğün yapamamaktan şikayetçi” dedi.

Evlenecek çiftler bu fuar sizin için! Yarın başlıyor - Resim : 4

Kaynak: HABER MERKEZİ