Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Evlenecek olanlara müjde! Kredi desteğinde detaylar belli oldu!

Evlilik yolundaki gençlere 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı uygulama için başvuru tarihi ve şartlarını açıkladı.

Evlilik yolundaki gençlere 48

Aile ve Gençlik Fonu, evlilik hazırlığındaki gençlere maddi destek sağlayacak yeni bir sürece giriş yapıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan gelen açıklamaya göre, bu fondan yararlanmak isteyenler için başvurular 15 Şubat’ta başlayacak.

150 BİN TL KREDİ DESTEĞİ

Fonun pilot bölgesi olarak deprem bölgesinin belirlendiğini açıklayan Bakan Göktaş, bu bölge için özel şartlar uygulanacağını ifade etti. Gençlere faizsiz kredi imkanı sunulacağını belirten Bakan, başvurusu onaylananlara toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz, 150 bin lira kredi desteği verileceğini söyledi. Ayrıca, başvuru sürecinin ilerleyen zamanlarda tüm Türkiye’de yaygınlaştırılacağını vurgulayan Bakan Göktaş, fonun biriken gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Göktaş ayrıca, yaşlanan nüfus ve azalan doğurganlık gibi demografik tehditlerle mücadele kapsamında aileye verilen önemin altını çizdi. Bu bağlamda, Aile ve Gençlik Fonu’nun yanı sıra aile eğitim programları ve danışmanlık hizmetlerinin yaygınlaştırılacağını ve ailenin korunması için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.