Evlenmek için kuyumcu soydular!

İstanbul'da evlenmek için para bulamayan bir çift, kuyumcu soygununa teşebbüs etti. Öznur H. ve Enes E., kuyumcuda yaşanan olayda yakalandı.

Evlenmek için kuyumcu soydular!

Sultangazi'de olaylı bir soygun girişimi yaşandı. Bugün sabah saatlerinde Esentepe Mahallesi'nde bulunan bir kuyumcu dükkanına giren Azerbaycanlı Öznur H. (22) ve sevgilisi Enes E. (26), kuyumcuyu soymaya çalıştı. Ancak çevredeki esnafın hızlı müdahalesi sonucu soygun girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Enes E., yanındaki tabancayla çalışanı tehdit ederken, diğer esnaf durumu fark ederek kuyumcu dükkanına müdahale etti. Gelişen arbede sırasında şüpheliler etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, iki soyguncunun kuyumcuyu soymaya çalıştığı, ancak esnafın hızlı tepkisiyle karşılaştıkları anlar net bir şekilde görülüyor.

EVLENMEK İÇİN YAPMIŞLAR

Şüpheli çift, ifadelerinde evlenmek için para bulamadıklarını ileri sürerek bu girişimi gerçekleştirdiklerini belirtti. Ancak daha önce suç kayıtları olduğu ortaya çıktı. Olay yerine gelen polis ekipleri, şüphelileri gözaltına alırken, çift tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

"DAHA ÖNCE SUÇ KAYITLARI VAR"

Kuyumcu dükkanının sahibi Muzaffer Cömert, olay anını şu şekilde aktardı: "İş yerinde değildim, komşum aradı. 'İki maskeli soyguncu geldi, yakaladık' dedi. Geri döndüm, dükkana geldim. Emniyet gelmiş, yakalamış. Benim büyük oğlana silah doğrultuyorlar Rıdvan'a. Amcası ve diğer komşular dükkana geliyorlar. Etkisiz hale getirip polise veriyorlar. 'Evlenmek için bu girişimde bulunduk' demişler ama daha önce de suç kayıtları olduğu söylendi."

Olaya müdahale eden esnaflardan Mehmet Ali Avcı ise şunları ifade etti: "Bir bağırtı duyduk, kapıya baktığımızda esnafın dükkana koştuğunu gördüm ve ben de peşinden koştum. Kapıyı açtım iki maskeli kişi. Diğer esnaf şüphelinin üzerine çullanıp dışarı doğru attılar. İçeride kalan kadını da dışarı çıkardım. Dışarıda millete bağırdım, 'Polisi arayın hırsız var' diye."

Kaynak: HABER MERKEZİ