Evlilik kredisi son durum... 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi ne zaman, başvuru şartları belli oldu mu?

Evlilik kredisi son durum... 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi ne zaman, başvuru şartları belli oldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evlilik kredisi ile ilgili yaptığı açıklamalar, önümüzdeki günlerde nikah masasına oturmayı planlayan çiftleri heyecanlandırdı. Erdoğan'ın "Evlilik kredisi yakın takibimizde" sözlerinin ardından, 150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisi konusu merak edilen konuların başında geldi.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Henüz evlilik kredisi için başvurular başlamış değil. Ancak projenin tamamlanmasının ardından başvuruların detaylarının bankalar aracılığıyla duyurulması ve alınması bekleniyor. Bu kapsamda, önümüzdeki günlerde projenin ayrıntılarının duyurulmasının hemen sonrasında başvuru sürecinin de başlaması öngörülüyor.

Kredi Şartları ve Uygulama Alanı Nedir?

Evlilik kredisi şartlarına dair henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nda yaptığı açıklamalar ışığında bilinen bazı detaylar var. Erdoğan, "Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankası'ndan karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız" dedi ve bu kredinin ilk olarak deprem bölgesinde pilot proje olarak uygulanacağını belirtti.

Nikah masasına oturmayı planlayan çiftlerin gözü, bu akşam yapılacak Kabine toplantısından sonra duyurulacak olan açıklamalarda olacak. Sürecin tam olarak ne şekilde işleyeceği ve başvuru şartlarının ne olacağına dair tüm detayların bu toplantıda netlik kazanması bekleniyor.