Eyfel Kulesi yandı mı, görüntüler gerçek mi, sahte mi? Eyfel Kulesi yangını 2024

Paris'in simgelerinden Eyfel Kulesi'nin sosyal medyada paylaşılan yangın fotoğrafları, kullanıcıları yanılttı. Ancak gerçek, bu görüntülerin manipülasyon olduğunu gösteriyor.

Sosyal medyada dolaşıma giren ve Eyfel Kulesi'nde çıkan bir yangını gösterdiği iddia edilen fotoğraflar, aslında gerçek dışı. Paris'in ünlü turistik simgesi olan Eyfel Kulesi'nin yanmakta olduğu iddiaları, hızla yayıldı. Ancak Reuters'a göre, bu fotoğraflar gerçeği yansıtmıyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Eyfel Kulesi'nde çıkan bir yangın haberi tüm dünyada hızla yayıldı. Ancak bu iddia, bir manipülasyonun ürünü. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin, gerçek bir yangın olmadığını ortaya koyan hiçbir somut delil bulunmuyor.

Görüntülerin ilk olarak Facebook'ta paylaşıldığı ve ardından farklı sosyal medya platformlarına yayıldığı belirtiliyor. Ancak bu iddia ile ilgili herhangi bir resmi açıklama veya rapor bulunmuyor. Paris polisi ve belediye başkanı da konuyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Eyfel Kulesi'nin resmi web sitesinde de yangınla ilgili bir bildirim bulunmamakta. Reuters'ın haberine göre, bu görüntülerin yapay zeka veya benzeri bir teknoloji kullanılarak üretildiği düşünülüyor. Bu tür manipülasyonlar, sosyal medyanın gücünü kullanarak hızla yayılabiliyor ve gerçekmiş gibi algılanabiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ