Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eylem Tok ve oğluna dair yeni gelişme: Bakan canlı yayında açıkladı!

İstanbul’da 1 Mart’ta meydana gelen kazada yazar Eylem Tok’un oğlunun karıştığı kazada bir kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Eylem Tok ise olayın ardından oğluyla birlikte Mısır’a kaçtı. Yaşananlara ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamada bulundu. 

İstanbul'da 1 Mart'ta meydana

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesindeki Mithatpaşa Mahallesi Davutpaşa Caddesi’nde 1 Mart’ta meydana gelen kazada 3 ATV aracıyla gezintiye çıkan Oğuz Murat Acı, Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal ve İbrahim Gümüş, araçlardan birisinin arızalanması sonucunda emniyet şeridinde durdu. Üç kişinin emniyet şeridinde durduğu anlarda aynı yönde  lüks aracıyla seyir halinde olan 17 yaşındaki T.C.’nin kullandığı otomobile evli ve 1 çocuk babası Oğuz Murat Acı, bir ATV motorunun ışıklarını yakarak önlem almaya çalıştı. Ancak T.C. emniyet şeridinde bekleyen kişilere çarptı ve sulama kanalına düştü.

İstanbul’da meydana gelen kazada Oğuz Murat Acı olay yerinde hayatını kaybederken; Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal ve İbrahim Gümüş ise yaralandı. Yaşanan kazanın ardından T.C. annesi Eylem Tok’u arayıp yardım istemesi üzerine olay yerine gelen anne Tok da oğlunu kendi aracına bindirerek kaçtığı öğrenilirken, kazaya karışan lüks otomobil ise olay yerinde kaldı.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Emniyet ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde Eylem Tok’un ehliyeti olmayan oğlu T.C.’yi alarak 02.00’de Mısır’a gitmek için havalimanında olduğunu belirledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise olaya dair yazılı açıklama yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada; “T.C. ile annesi E.T’nin 2 Mart 2024 tarihinde saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanı’ndan Mısır ülkesine çıkış yaptıklarının tespit edilmesi üzerine aynı gün 2 Mart 2024 tarihinde T.C. hakkında ‘bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek’ suçundan, şüpheli E.T. hakkında ‘suçluyu kayırma’ suçundan yakalama kararı çıkartılmıştır. Soruşturma tüm yönleriyle titiz bir şekilde devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

EYLEM TOK’TAN AÇIKLAMA

Eylem Tok ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Her gün ‘Lütfen Türkiye’ye dönelim ve ben cezam ne ise onu çekeyim, ben bir aileyi dağıttım’ diye ağlıyor. Hiçbir zaman burada kalmak, bu suçlamalardan kaçmak gibi bir düşüncesi olmadı onun. Ama annelik iç güdüsü, lütfen beni de anlayın. Ben olay yerinde insanların telefonlarını da toplamadım, bunlar doğru değil. Çok çok üzgünüm. Oradaki tüm çocuklar bizim de çocuklarımız, kazada ölen kardeşimizin ailesi bizim de ailemiz. Biz dönüp doğru olanı yapacağız ve adalete teslim olacağız. Hem kendim adına hem de oğlum adına tüm kamuoyundan içtenlikle özür diliyorum” sözlerine yer verdi.

TUNÇ: KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARACAĞIZ

İstanbul’da yaşanan olaya dair Adalet Bakanı Yılmaz Tunç katıldığı bir televizyon programında açıklama yaptı. Bakan Tunç yaptığı açıklamada Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten talebinde bulunduklarını ve Mısır’ın ilgili kurumlarıyla da iletişime geçildiğini açıkladı.