Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EYT’yi az farkla kaçıranlara kademeli emeklilik fırsatı… 1999 ve sonrası için geçerli!

Geçtiğimiz yıl devreye giren EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişi emeklilik fırsatı elde etti. Ancak EYT’yi az bir farkla kaçıranlar ise yeni düzenleme beklemeye koyuldu. 2000 ve 2008 arası SGK girişliler için torba yasada yeni formül…

Geçtiğimiz yıl devreye giren

Çalışma hayatı ve emeklilik sistemiyle ilgili Türkiye’de son yıllarda birçok yasal düzenleme devreye girdi. Bu düzenlemeler arasında ilk sırada Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yer alıyor. EYT’yi az bir fark ile kaçıranlara ise kademeli emeklilik sistemi gündeme geldi.

EYT’nin ardından yeni yılda kademeli emeklilikle ilgili formüllerin öne çıkması bekleniyor. Özellikle yeni torba yasa içinde emeklilikle ilgili yeni formüllerin olup olmadığı merak konusu oldu. Uzman isimler ise EYT’yi kaçıranlar için merak edilen detayları açıkladı.

2000-2008 YILLARI ARASI SGK’LILAR İÇİN FIRSAT!

EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı elde edemeyen ve bu düzenlemeyi az fark ile kaçıranlar yeni formüller bekliyor. Mynet’te yer alan habere göre, 2000 ve 2008 yılları arasında Sosyal Güvelik Kurumu (SGK) sigorta giriş olanların kademeli emeklilik çözümlerinden yararlanabileceği aktarılıyor.

Yeni torba yasa ile kademeli emeklilik seçeneklerinin de sunulması bekleniyor. Kademeli emeklilik için aranan şartların da yeni dönemde öne çıkan konular arasında yer alması bekleniyor. Kademeli prim sistemiyle birlikte işe giriş tarihlerine göre belirlenen yaş şartını da karşılayan kişiler kısmi emeklilik imkanı elde edebilecek. Ancak bu düzenleme hakkında kesin bir detay bulunmuyor.

KADEMELİ EMEKLİLİKTE YAŞ ŞARTI VAR MI?

Kademeli emeklilik sistemiyle ilgili en çok merak edilen konular arasında yaş şartının olup olmadığı yer alıyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalılara yönelik EYT ile yaş şartı aranmadan emeklilik fırsatı sunulmuştu.

EYT’yi kaçıranlar ve hizmet akdi ile çalışanların ise yaşlılık aylığı alması için ilk defa sigortalı olunan tarihler önem kazanıyor. Kademeli emekli olmak isteyenlerin işe giriş tarihine bağlı olarak yaş şartları da aranabilir. Burada önemli olan işe giriş tarihi, prim ve yaş şartlarının sağlanması olacak.