Eyüpspor Teknik direktörü Arda Turan ceza mı aldı, neden? Arda Turan neden ceza aldı?

Eyüpspor Teknik direktörü Arda Turan ceza mı aldı, neden? Arda Turan neden ceza aldı?

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun akreditasyon kartı talimatlarına aykırı davranışları nedeniyle 5 kez Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Peki, Arda Turan neden ceza aldı?

Arda Turan'ın ceza almasının temel sebebi, 1. Lig'in ilk haftasında Ankara Keçiörengücü ile deplasmanda oynanan maçta, akreditasyon kartını görünür bir şekilde boynuna takmaması oldu. Bu durum, Türkiye Futbol Federasyonu'nun talimatlarına aykırı bir davranış olarak değerlendirildi.

İlk ihtarını bu olay üzerine alan Arda Turan, ardından 4 kez daha aynı sebeple PFDK'ye sevk edildi. Bu sevklerin birinde ikaz alırken, diğer 4 sevkinde toplamda 107 bin 250 TL para cezasına çarptırıldı. Arda Turan, sadece akreditasyon talimatlarına uymamaktan kaynaklanan bu cezalarla, bu miktarlık ceza alan ilk teknik direktör oldu.

İlk cezasını 6. haftada oynanan Ümraniyespor maçının ardından alan Arda Turan, akreditasyon kartını görünür bir şekilde boynuna takmaması nedeniyle 19 bin 500 TL para cezası aldı. Ardından oynanan Sakaryaspor mücadelesinde de aynı ihlali tekrar etmesi sonucunda 19 bin 500 TL daha para cezasına çarptırıldı. Bu olay, genç teknik adamın talimatlara uymaması nedeniyle ceza alan ikinci maçı oldu.