Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fahiş fiyat ve stokçuluk teklifi TBMM gündemine geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi

14 Mayıs Salı günü çalışmalarına başlayacak olan TBMM Genel Kurulu’nun önemli gündem maddelerinden biri fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi olacak.

ÜRÜN MİKTARINDA KESİNTİ YAPANLARA CEZA

Ticaret Kanunu’nda yapılacak yaklaşık 20 maddelik değişiklik teklifine göre, lisanslı depoculuk ücret tarifesinin üzerinde veya tarifede yer almayan hizmetler için ücret talep ve tahsil eden, ürün teslimi sırasında mevzuata aykırı şekilde ürün miktarından kesinti yapan işletmelere 200 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası kesilecek.

12 MİLYON LİRAYA KADAR…

Piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler fiyat artışı yapılması ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunulamayacağı yönelik kanun hükmüne aykırı hareket edenlere her bir aykırılık için 1 milyon liradan 12 milyon liraya kadar ceza verilebilecek.