Fahrettin Altun’a Kocaeli'den suç duyurusu

Türkiye’de Instagram’a erişim engeli getirilmesi nedeni ile İzmit Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Nazım Gençtürk, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a suç duyurusunda bulundu.

Fahrettin Altun’a Kocaeli'den suç duyurusu

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlamış ve Instagram'ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çekerek, durumun sansür olduğunu ifade etmişti. Altun’un açıklamasından kısa bir süre sonra Türkiye’de Instagram’a erişim engellendi.

ALTUN’A SUÇ DUYURUSU

Filistin’de dahi kullanılmaya devam edilen İnstagram’ın Türkiye’de engellenmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Karar sonrası İzmit Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Avukat Mehmet Nazım Gençtürk, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a suç duyurusunda bulundu. Kararın keyfi olduğunu savunan Gençtürk, suç duyurusu tasladığını sosyal medya hesabından paylaştı.

“AMME HİZMETİ”

Gençtürk konu ile ilgili yaptığı paylaşımda, “Fahrettin Altun'un keyfi bir kararla instagrama erişimi sınırlandırılması kanaatimce TCK 257 uyarınca Kamu Görevini Kötüye kullanma suçunu doğurur. Ben ayrıntılı bir suç duyurusunda bulundum,başkaca bulunmak isteyenler varsa diye de amme hizmeti kısa bir taslak oluşturdum. Buyurun...” ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun’a Kocaeli'den suç duyurusu - Resim : 1

Kaynak: Pelin ÖZDEMİR