Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fark yaratan eğitimi ile Birikim Başiskele’de!

Geçtiğimiz yıl Başiskele Kampüsünün açılışını yapan Birikim Okulları, ilk eğitim yılı sınavını başarı ile geçti.

Geçtiğimiz yıl Başiskele Kampüsünün

29 yıllık tecrübesi ile ülkemizin eğitim sektöründeki öncü kurumlarından biri olan Birikim Okulları, geçtiğimiz yıl Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yeni kampüs binasında hizmet vermeye başladı. Milli ve manevi değerlere bağlılığı ve Hayat Denge Modeli eğitim felsefesi ile tanınan Birikim Okulları Başiskele Kampüsü, birinci yılını geride bıraktı.

“EĞİTİM ANLAYIŞINDA YENİ BİR SOLUK”

Başiskele ilçesinde, 15 bin metrekarelik alana sahip olan Birikim Okulları Başiskele Kampüsü geniş, ferah ve modern sınıflarıyla dikkat çeken bir okul. Öğrencilere tüm detayların düşünüldüğü bir ortam sunan okulda müzik ve görsel sanatlar atölyeleri, Harezmi atölyesi, laboratuvarlar, spor alanları, konferans salonları 2 farklı yüzme havuzu ve yemekhane gibi donanımlı ortak kullanım alanlarıyla, Kocaeli’nde eğitim anlayışına yeni bir soluk getiriyor.

4 OKUL 4 GİRİŞ

Öğrencilerin biricikliğini ön plana koyan Birikim Okulları’nın Başiskele kampüsünde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve Anadolu lisesi hizmetleri sunuluyor. Okul, uzman yönetici ve öğretmen kadrosuyla öne çıkarken, her yaş grubundan öğrencilerin kendi alanlarını özgürce kullanabilecekleri ayrı giriş ve çıkışlarla da dikkat çekiyor.

HAYAT DENGE MODELİ

‘Hayat Denge Modeli’ ismi verilen yenilikçi eğitim yaklaşımları ile Kocaeli gençliğinin akademik, sosyal ve manevi gelişimine katkı sağlayan Birikim Okulları, öğrencilerini düşünen, üreten ve toplumlarına değer katan bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyor. Kişilik Gelişimi ve Adab-ı Muaşeret gibi özgün programlarla desteklenen eğitim anlayışının yanı sıra sunduğu fiziksel imkanlar ile Kocaeli’de fark yaratmayı başaran Birikim Okulları, öğrencilere kahvaltı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere 3 öğün yemek imkanı sunuyor.

ÖRNEĞİ YOK

Her öğrencinin mezun olmadan en az bir enstrüman çalmasını hedefleyen okulda müzik eğitimine de ayrı bir önem veriliyor. 430 kişilik konferans salonu bulunan okulda film gösterimleri için 2 farklı cep sineması da bulunuyor. Öğrencilerin bireysel yeteneklerini keşfetmeyi hedefleyen Birikim Okulları Başiskele Kampüsünün Dijital Haber stüdyosunda öğrenciler kamera önü eğitim alma imkanına sahip. Öğrencilerin hazırladığı haberler Birikim TV isimli kanalda yayınlanıyor.

“EVRENSEL EĞİTİM METODLARI”

Birikim Okulları Başiskele Kampüs Müdürü İsmail KOLAT okul faaliyetleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kampüsümüz 2023-2024 eğitim öğretim yılında Kocaeli Başiskele ilçesinde faaliyete başladı. Birikim Okulları, 29 yıldır eğitim öğretime devam eden, köklü geçmişi olan bir kurumdur. Hayat Denge eğitim modelimiz var. Özgün ve milli bir program. Bu program neticesinde biz öğrencilerimizin biricikliğini merkeze alarak, her öğrencinin biricik olduğunu hissettirdik. Bu anlamda çalışmalarımızı yapmaya gayret ediyoruz. Medeniyetimizin referanslarından yola çıkarak öğrencilerimizin evrensel eğitim metotlarına dikkat ederek hayata hazırlamaya çalışan bir kurumuz.

“4 ANA BAŞLIK”

Her öğrencinin eğitim anlayışı ve öğrenim yöntemleri farklıdır. Hayat Denge Modelinde bizler hayat içerisindeki süreçleri dikkate alarak eğitim süreçlerini yürütmeye çalışıyoruz. Hayat Denge Modeli içerisinde dört ana başlık altında bu süreci gözden geçirebiliriz. Akademik süreçlerimiz, Çoklu Yabancı Dil Programımız, Sınava Hazırlık Programlarımız ve Din ve Hayat programlarımız.

İLK YILDAN DERECELER

Kocaeli anlamında güzel işler yaptığımız bir yılı geride bıraktık. Anaokulundan başlayan, ilkokul, ortaokul ve lise 9 ve 10’ncu sınıflarımız vardı. 11 ve 12’nci sınıflarımız bir sonraki yıl öğretime başlamış olacak. Çocuklarımızla biz burada tüm eğitim süreçlerini, sınav süreçlerini, yabancı dil programları, din ve hayat programları anlamında çok güzel işler başardık. Bu anlamda velilerimizden, öğrencilerimizden çok güzel geri dönüşler aldık. Bunlarla ilgili önümüzdeki yıl, süreçlerimizi tamamlayarak devam edeceğiz. Mesela bu yıl sözlük özgürlüktür programında kampüsümüzün ilk yılı olmasına rağmen Türkiye genelinde yapılan yarışmada birinci olarak bu anlamda güzel bir derece aldık. Liseli öğrencilerimiz ODTÜ Mini Sumo Robot Yarışmasında 2 ve 3. lük aldılar. İTÜ’de yapılan Yarışmada ise 2. olarak ilk yılımızda güzel işlere imza attık.

“ÖĞRENCİLER İÇİN GÜZEL BİR DENEYİM”

9. Sosyal Bilimler Sempozyumu ve 2. Fen Bilimleri Kongresine katılan öğrencilerimiz, genel müdürlük düzeyinde yürütülen çalışmalarda akademisyenlerle uzun süreçler geçiriyorlar. Üniversite tez döneminde hazırlanan bazı süreçleri çocuklarımız şu anda ortaokul lise düzeyinde deneyimlemeye başlıyorlar. Onlar için çok güzel bir deneyim olduğunu düşünüyorum” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=RCg3cN_FB8c

Telefon / WhatsApp: 0530 261 6014
0262 206 0096

Adres: Şehit Ekrem Mah. Serim Sok. No:57 Başiskele/KOCAELİ

https://www.instagram.com/birikimokullaribasiskele/?igsh=OHVwODFhNTVodXA3

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 Milli Eğitim Bakanı Yusuf
Sıradaki Haber Bakan Tekin, Gebze’deki mezuniyet töreninde yaşanan skandalı konuştu