FAST LİMİTİ 2024 SON DAKİKA: FAST Limiti Ne Kadar Oldu? FAST Günlük Para Gönderme Limiti Ne Kadar? FAST İşlem Limiti

Enflasyonun görünmeyen etkileri gündeme gelmeye başladı. Farklı bankalardan para göndermek ve almak isteyen kişilerin sıklıkla kullandığı FAST limiti yükselişe geçti. Peki, FAST limiti ne kadar oldu? İşte FAST işlem limiti..

FAST LİMİTİ 2024 SON DAKİKA: FAST Limiti Ne Kadar Oldu? FAST Günlük Para Gönderme Limiti Ne Kadar? FAST İşlem Limiti

FAST LİMİT SON DAKİKA / FAST işlem limiti araştırması yapan milyonlarca vatandaş son duruma odaklandı. 31 Mart yerel seçimleri öncesi ve sonrası etkili olan enflasyonun görünmeyen yüzü piyasaları harekete geçirdi. 1 Nisan itibariyle bankacılık sistemde çeşitli revizyonların başladığı Türkiye'de kredi kartlarında sonradan taksitlendirme dönemi tarihe karıştı. Ziraat Bankası ve Vakıfbank sonradan taksitlendirme işlemini sınırladı. Banka işlemleri yapan vatandaşlar bir güncelleme de FAST limiti için geldi. Peki, FAST limiti ne kadar oldu? FAST işlemi nedir? İşte merak edilenler..

FAST LİMİTİ NE KADAR OLDU?

FAST limiti 4 Nisan itibarıyla para transferlerinde 100.000 TL'ye yükseltilecek. FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek işyeri ödemelerinde ise 250.000 TL'ye yükseltilecek. Farklı banka aracılığıyla başka bir bankanın müşterisine para göndermek isteyen kişilerin sıklıkla kullandığı FAST mesai saatleri dışında işlem yapmasıyla büyük kolaylık sağladı. FAST işlem limiti kadar olan tutarı saat ya da gün fark etmeksizin farklı bankalar aracılığıyla da olsa anında yapılabiliyor. 4 Nisan'a kadar 50.000 TL olan FAST limiti 7 gün 24 saat kullanılabiliyor.

FAST LİMİTİ NEDİR?

FAST sayesinde farklı banka aracılığıyla başka bir bankanın müşterisine para göndermek isteyen kişiler mesai saatleri dışında işlem yapabiliyor. Para transferinin yani EFT’nin gerçekleşmesi için bir sonraki işlem gününü beklemeye gerek bırakmayan FAST sistemi 4 Nisan 2024 tarihinden itibaren para transferlerinde 100.000 TL, işyeri ödemelerinde ise 250.000 TL olarak uygulanacak.