Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatih Altaylı yeni elektrik zammının tarihini açıladı! Yüzde 60 gelecekmiş

Ünlü gazeteci ve yorumcu Fatih Altaylı Youtube kanalında yaptığı açıklamada elektrik zammı ile ilgili kara haberi verdi. Yaz sonuna doğru elektriğe yüzde 60 oranında bir zam daha yapılabilir.

Ünlü gazeteci ve yorumcu

Fatih Altaylı, elektriğe yaz sonunda bir zam daha geleceğini açıkladı. Altaylı, “Ben Ağustos sonu olacak demiştim onlar beni yanılttılar Haziran sonunda çakıverdiler zammı 34-40 arası zam demiştim onlar da 39 yaptılar” dedi.

2 AY ÖNCE ÇEKMİŞLER

Devamında ise Altaylı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun kararlarına değinerek, “Çünkü BBDK’nın aldığı kararı biliyorduk. BBDK’dan bana gelen bilgide yaz sonuna doğru yüzde 35 ila 40 arası Aralık ayına doğru da yüzde 60’lık bir elektrik zammı yapılacağı bilgisi geldi. Ben de o yüzden söyledim bunu. Yaz sonu yapılacağına 2 ay öne çektiklerine göre acaba Aralık ayı yapmayı planladıkları zammı da 2 ay öne çekip Ekim’de falan yaparlar mı bilmiyorum. Ama bu daha antre, yapacaklar bir zam kararı daha alınmış onu çok net biliyoruz” ifadelerini kullandı.

VARANK’A GÖNDERME

Altaylı Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Mustafa Varank’ı vurgulayarak, “Hani Bakan Varank diyordu ya o artmadı bu artmadı İstanbul’da şu fiyatı niye arttı falan diye. Bizde Varank’a buradan soralım ne arttı? Kömür fiyatı mı arttı? Yoo.. Güneş mi arttı, rüzgar fiyatı mı arttı elektriğe yüzde 38’lik zam yapıldı” dedi.

NEDEN ELEKTRİK ZAMMI OLDU?

Gazeteci Altaylı neden elektriğe zam yapıldığını da belirterek, “Neden zammın yapıldığını biliyoruz. Dağıtım firmaları için yapıldı çünkü firmalar zarar ediyorlar. Hesapsız fiyatlarla hesapsız borçlanmalar dağıtım firmaları AKP’ye yakın bir takım işte o meşhur müteahhitlere satılmıştı bundan 10-1 5 sene evvel önce. Şimdi onlar artık dayanamaz hale geldiler. Çünkü zarar ediyorlar, kur farkı çok büyüdü yani aldıkları günkü kurla bugünkü kur arasında büyük fark var. Zammın amacı dağıtım firmalarının zararı kapatmak. Yani AKP’ye yakın müteahhitler daha az zarar etsinler diye” açıklamasını yaptı.