Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatih Portakal 2024 Asgari Ücret Rakamı! Yeni Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2023 yılının sonlarına yaklaştığımız bugünlerde zam pazarlığı başladı. Yeni yılda çalışanın alacağı asgari ücret ne kadar olacak merak edilirken gazeteci Fatih Portakal net rakamı verdi. Her geçen gün hayat şartları daha da zorlaşırken yeni asgari ücret ne kadar olacak merak edildi. Peki, yeni asgari ücret ne kadar 2024? İşte asgari ücret 2024 son dakika bilgisi..

2023 yılının sonlarına yaklaştığımız

2023 Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırının 13,684 TL olduğu Türkiye’de asgari ücret tahminleri gelmeye başladı. Son yılda temmuz ve aralık olmak üzere 2 kez zam gören asgari ücret için kritik tarih yaklaştı. 2024 yılında geçerli olacak yeni asgari ücret ne kadar olacak merak edilirken kamuoyunda sesler yükseldi. Gazeteci Fatih Portakal asgari ücret açıklaması son dakika geldi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 2024 yeni asgari ücret kulis bilgileri paylaşıldı. Flaş rakamın ardından vatandaşlar arama motorlarında 2024 asgari ücret tahmini, yeni asgari ücret ne kadar olacak, asgari ücret ne zaman artacak sorularına yanıt arandı. Peki, İşte asgari ücret 2024 son dakika gelişmesi..

ASGARİ ÜCRET ŞU AN NE KADAR?

Normal şartlarda aralık ayında güncellenen asgari ücret geçtiğimiz yıl 2 kez zam gördü. Temmuz ve aralık aylarında zamlanan asgari ücret şu an 11.402 TL olarak çalışanların hesaplarına geçiyor. Temmuz zammında asgari ücret net 11.402,32.TL olarak açıklandı. Halihazırda yoksulluk sınırı 4 asgari ücret ederken yeni yılda ne kadar para alacağını merak eden vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. Aralık ayına sayılı gün kala 2024 asgari ücret açıklaması yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vefat Işıkhan, “Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek ilkesi bizim için en temel ilke olacak. İşçi, işveren temsilcilerini davet edeceğiz. Komisyon çalışmalarımızı bu şekilde başlatmış olacağız” açıklamasını yaptı.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Hükümet zam hesaplarına başladı. Kasım ayının ortalarına ulaştığımız bugünlerde 2024 yeni asgari ücret ne kadar olacak sorusu yanıt aramaya başladı. Neye uzansa ateş pahası olan vatandaş darboğazdan çıkacağı formülü beklemeye koyuldu. Asgari ücretin önümüzdeki yıl ne kadar olacağı vatandaşın kafasında soru işareti yaratmaya başladı. Gazeteci Fatih Portakal asgari ücret açıklamasında flaş rakam verdi. Kulis bilgilerini paylaşan Fatih Portakal, “Anladığımız kadarıyla tekten gidecekler. Konuştuğum 1-2 kişi aktardığına göre asgari ücret beklentisi 16 bin 500 ile 16 bin 900 lira arasında olacağı yönünde” dedi. Devamında ise, “Aralık son haftası asgari ücretin kaç lira olacağını öğreneceğiz. 2024 yılında da 2 kez mi belirlenecek onu bilmiyorum. Ama anladığımız kadarıyla tekten gidecekler” ifadelerini kullandı. Daha önceki rakamın 18 bin TL olduğunu da ekleyen Fatih Portakal, “18 bin telaffuz edilmiş fakat çalışma maliyeti çok etkileyeceği için işveren tarafından istenmiyormuş. İktidar da enflasyon hedefinden sapma olacağı için istemiyormuş” dedi. Siz ne düşünüyorsunuz? 2024 asgari ücret ne kadar olmalı? Düşüncelerinizi bize yorum kısmından yazabilirsiniz.